vijest

0

Službeno! Boban podnio ostavku u FIFA-i i odlazi u Milano

14.06.2019 14:36 | Germanijak

Legendarna hrvatska desetka objasnila je zašto se vraća svom drugom domu.

Veličina slova A A A

Ikona hrvatskog nogometa i legenda Milana Zvonimir Boban napušta mjesto FIFA-inog zamjenika glavnog tajnika i postaje šef svih nogometnih operacija Rossonerra. U idućih nekoliko dana dat će otkaz na svojem mjestu u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji te će se vratiti u grad mode, prenosi službena FIFA-ina stranica.

„Zauvijek ću biti zahvalan Gianniju Infantinu što mi je dao priliku u FIFA-i. Imao je povjerenja povjeriti ulogu u organizaciji za koju radi bivšem nogoemtašu,“ započeo je Zvone za FIFA-inu stranicu.

U svom mandatu u FIFA-i Boban je sudjelovao u mnogim reformama koje će zauvijek izmijeniti sliku nogometa.

„Čast mi je što sam radio na svim tim važnim projektima kojima je bio cilj vratiti FIFA-u tamo gdje joj je mjesto. Gledajući unatrag doista sam zadovoljan obavljenim poslom u posljednje tri godine. Sve to bilo bi nemoguće bez potpore predsjednika i mojih kolega.“

Nakon tri godine vraća se u grad u kojem je stvorio nogometno ime na međunarodnoj razini…

„Teško mi je što odlazim, ali slijedim srce i strast pri donošenju ove odluke. Identične ideale slijedio sam i kad sam prihvaćao posao u FIFA-i. Ljudi iz Milana su moja obitelj, a grad Milano i Italija su moj drugi dom. Želim vratiti klub koji mi je pri srcu na staze slave na kojima je nekoć bio,“ zaključio je.

(foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka