vijest

0

Rose o All-Star glasovima: Ja se ne prodajem ljudima, jednostavno im je stalo do mene

10.01.2019 12:29 | Germanijak/H.M.

Samo je Curry ispred njega od braniča na Zapadu.

Veličina slova A A A

Mnoge je iznenadilo kada su na prvom presjeku glasova za NBA All-Star utakmicu među starterima na Zapadu ugledali Derricka Rosea. Bivši MVP i zvijezda Chicaga dugo godina je vodio teške bitke s ozljedama, pao u prosječnost, a prošle godine zabijao je 8,4 poena u prosjeku za Cavse i Wolvese.

Ove sezone je jedan od ključnih igrača Minnesote, zabijao 18,9 poena u prosjeku uz karijernih 46 posto iza linije za tri poena. Uz to ima i 4,8 asistencija i stvarno podsjeća na sebe iz starijih dana iako više nema toliko eksplozivnosti, no dodao je šut kao vrlo opasno oružje. Ipak, jedno je od najugodnijih iznenađenja sezone i mnogim košarkaškim fanovima drago ga je vidjeti opet u takvim izdanjima. Razgalio im je srca, a to je rezultiralo time što je od braniča na Zapadu ispred njega po glasovima samo Steph Curry, a iza su ostali Lillard, Westbrook, James Harden….

˝Vrlo je dirljivo vidjeti toliko podrške navijača, pokazuje mi da je ljubav jača od mržnje baš svakog dana˝ - kaže Rose o situaciji u kojoj se neočekivano pronašao, a priznao je i da je već uplatio odmor u Malibuu za vrijeme All-Star pauze i razmišljao o odmoru usred sezone, no dodao je kako ne žali jer bi želio sa sobom na All-Star utakmicu voditi i djecu. Progovorio je i o razlozima zbog kojih je završio na popisu.

˝Ja se ne prodajem ljudima. To nisam ja. To nije moj karakter. Nemam Instagram, nemam ništa od toga. Sve to dolazi od toga da sam ljudima u glavama iz nekog razloga i da im je stalo do mene˝ - kaže iskreno Rose, a nije daleko od istine.

Srca brojnih košarkaških fanova Rose je osvojio još na početku svoje NBA karijere kada je bio jedan od najboljih igrača u ligi i bio pravi lider Bullsa do prve ozljede koljena. Tada je sve krenulo nizbrdo, no Rose je opet na visokoj razini, a navijači su to prepoznali na svoj način. Ipak, puno hvale za njega imaju i suigrači.

˝Nevjerojatan je. Svi računamo na njega. Rekao sam vam ranije da će biti vintage D-Rose ove sezone i on je stvarno ništa osim toga˝ – rekao je Karl-Anthony Towns, mlada zvijezda Wolvesa.

Glasovima navijača pridružit će se treću godinu zaredom glasovi igrača i medija, ali glasovi fanova nose 50 posto dok igrači i mediji imaju svaki 25 posto u odluci tko će biti starter na All-Star utakmici. To će sve biti poznato za točno dva tjedna, 24. siječnja. Vrlo je moguće da na njoj vidimo i Derricka Rosea jer su navijači pohrlili glasovati za ikonu koja proživljava drugu mladost ove sezone.

(Foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka