vijest

0

Pinturaultu prvo zlato na velikim natjecanjima, Hrvati sudjelovali

11.02.2019 18:30 | Germanijak

Hrvatski skijaši Zrnčić Dim i Zubčić htjet će što prije zaboraviti svoj nastu u alpskoj kombinaciji na SP-u u Areu.

Veličina slova A A A

Francuz Alexis Pinturault novi je svjetski prvak u alpskoj kombinaciji, 27-godišnjak se na Svjetskom skijaškom prvenstvu u švedskom Areu prvi put u karijeri uspeo na najviše postolje na velikim natjecanjima. Srebro i broncu također su uzeli „tehničari“, slalomaši, Slovenac Štefan Hadalin koji je stigao drugi i brončani Austrijanac Marco Schwartz.

Francuz je spust završio s 24. vremenom, a za vodećim, Talijanom Dominikom Parisom, kasnio je 1.52 sekunde, što se pokazalo kao simbolična prepreka za specijaliste u tehničkim disciplinama jer su na koncu samo dvojica koji su bili u topu 10 nakon spusta, doskijali do mjesta među najboljih deset.

Hrvatski skijaši Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić brzo će zaboraviti svoj današnji nastup, naime završili su 39. i 40., Filip je svoju priliku za ozbiljniji rezultat uproastio na spustu jedva se spasivši od pada u donjoj polovici staze, a Natko s visokim startnim brojem nije imao ozbiljnije šanse za dobar rezultat na „oranici“ koja je ostala kad je na njega došao red…

(foto: Action Images)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka