vijest

0

Ozlijedila se kći predsjednice Grabar-Kitarović

06.12.2018 10:49 | Večernji.hr

Katarina je obnovila ozljedu leđa. Riječ je o njezinoj staroj ozljedi i u ovom trenutku ne mogu točno reći kada će se vratiti na led i koliko će dugo trajati stanka. Vjerujem da sezona za nju nikako nije završena, istaknula je Ivana Jakupčević, njezina trenerica.

Veličina slova A A A

U zagrebačkoj Ledenoj dvorani jučer su počela natjecanja na 51. Zlatnoj pirueti, jednom od najstarijih europskih natjecanja. Naravno, što se tiče klizanja. A prvi su zagrebački led isprobali juniori u svim kategorijama i to u kratkim programima. Nažalost, zbog ozljede je izostala Katarina Kitarović, kći predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Obnovljena ozljeda leđa

 "Katarina je obnovila ozljedu leđa. Riječ je o njezinoj staroj ozljedi i u ovom trenutku ne mogu točno reći kada će se vratiti na led i koliko će dugo trajati stanka. Vjerujem da sezona za nju nikako nije završena," istaknula je Ivana Jakupčević, njezina trenerica.

 Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru spremni su za večerašnji nastup u konkurenciji sportskih parova. Lani su zbog ozljede propustili nastup na Zlatnoj pirueti, a večeras jedva čekaju nastup pred domaćim gledateljima. Prošle sezone hrvatski par imao je zapažene nastupe na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a ove sezone bili su više nego dobri na tri međunarodna natjecanja. Tako su na natjecanju Ise Star u Minsku bili četvrti, a na dva natjecanje iz serije ISU Challenger osvojili su jedno sedmo (Lombardia trophy) i jedno osmo (Nebelhorn trophy) mjesto. Zanimljivo je da je Lana u početku svoje karijere nastupala kao pojedinka. Posljednji pojedinačni nastup upisala je u 2015, godini, a onda se našla u natjecanju sportskih parova. Prvi partner bio joj je Amerikanac Michael Lueck, a od ljeta 2016. kliže s Rusom Antonio Souzom. Upravo su te sezone prvi put i nastupili na Zlatnoj pirueti.

"Sjećam se da smo imali malu tremu, ipak smo prvi put nastupili zajedno u Zagrebu, ja pred svojom obitelji, prijateljima iz škole… Ali, bila sam zadovoljna. Bilo je greškica kojih ove godine ne bi trebalo biti. Sad smo puno iskusniji, iza sebe imamo velik broj nastupa na međunarodnim natjecanjima. Iskusili smo kako je to klizati pred desetka tisuća gledatelja, na Europskom prvenstvu u Ostravi," rekla je Lana.

Ostatak teksta u izvornom obliku pročitajte OVDJE.

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka