vijest

0

Oborio rekord: Ulazi kao zamjena i najbolji je strijelac prvenstva

19.12.2018 08:22 | Germanijak/N.R.

Kao zamjena zabija svakih 18 minuta.

Veličina slova A A A

Borussia iz Dortmunda jučer je neočekivano izgubila na gostovanju kod Fortune iz Dusseldorfa koja je prije dvoboja bila u zoni ispadanja. Iako su gosti na kraju imali više od 74 posto vremena loptu u svojim nogama, Fortuna je kontraškom igrom došla do 2:0, da bi konačni rezultat postavio Paco Alcacer.

Španjolcu je ovo bio nevjerojatni 12. pogodak u 11 ovosezonskih utakmica u Budesligi s time da ih je 10 zabio kao – zamjena. Naime od 11 ovosezonskih nastupa u prvenstvu Njemačke Alcacer je startao samo četiri puta, zabivši pritom dva pogotka. U ostalih sedam navrata ušao je u igru kao pričuva i zabio ih je – 10.

Za tih 10 pogodaka, koje je zabio kao zamjena, trebalo mu je svega 180 minuta, što znači da zamjena Alcacer zabija pogotke svakih 18,1 minutu. S druge strane za dva pogotka koja je zabio kao starter trebalo mu je 281 minutu.

Osim što je s 12 pogodaka najbolji strijelac ovosezonske Bundeslige, Alcacer je ovim pogotkom postao rekorder Bundeslige po broju pogodaka kao zamjena. To možda ne bi bio toliko impresivan podatak kada ne bismo znali da još nije odigrana niti prva polovica lige.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka