vijest

0

Objasnim, ali kartone ne vadim

14.03.2019 13:50 | Germanijak/J.O.

Bjeloruski sudac - sinonim za manje kartona

Veličina slova A A A

Slavia Prag  - Sevilla zbroj žutih kartona na utakmcii će biti manji od navedene margine ( 5,5 ) tečaj 1,85

E upravo tako se i na reprezentativnim i na klupskim kontinentalnim natjecanjima ponaša glavni sudac večerašnjeg susreta -  Alexey Kulbakov. Bjelorus je usitinu jedan od sinionima za takozvanog underaškog sudca po pitanju kartona. U zadnjih 20 utakmica koje je ovaj Bjelorus sudio , što u Ligi prvaka , što u Europskoj ligi, na samo dva meča je pokazao više od 5 žutih kartona. Od 17. studenog 2017. i dvoboja u okviru trećeg kola skupine H  - APOEL – Dortmund ( na kojem je pokazao 6 žutih a čak 4 u zadnjih 8 minuta ), Kulbakov je nanizao 10 euro dvoboja u kojma je ostao u underu na ovu granicu.  Za ovaj meč i nije toliko bitno , ali čisto da Vam upotpunimo sliku i sa podacima o reprezentativnim dvobojima koje je sudio.  Posljedni put kad je jednu takvu utakmicu „odveo“ u više od 5 žutih kaartona, vidjeli smo u jesen 2013. godine. Sudac koji voli pričati sa igračima, objašnavati im svoja viđena situacije ali kartone samtra „nužnim zlom“.

Otegutna okolnost ovoj okladi su svakako važnost meča ( u Sevilli bijaše 2-2) te činjenica da obje ekipe spadaju u vrh liste onih momčadi , koje u ovesezonskom izdanju Europske lige , zarađuju najviše žutih kartona.

Praška momčad je na prosjeku od  Sevilla na prosjeku od 2,66 žuta kartona po meču ali distribucija tih kartona na marginu 5,5 ukazuje da su u 9 odigranih susreta samo 2 završena sa 6 ili više pokazanih žutih.

Sevilla s prosjekom od 2,44 žuta po euoligaškom meču te distibucijom na marginu 5,5 6 -3 u korist undera. I prvi meč , koji je sudio inače overaš po pitanju kartona, Francuz Buquet okončan je sa manje pokazanih žutih ( 4 ) od današnje granice.

(Foto : Reuters ) 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka