vijest

0

Najboljih 11 koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu (GRAFIKA)

05.12.2018 13:08 | Germanijak/N.R.

Paklena postava.

Veličina slova A A A

Prekjučer (3. prosinca) Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu, a jučer (4. prosinca) objavili smo tekst u kojem donosimo idealnih 11 igrača koji su osvojili nagradu za najboljeg nogometaša svojeg doba.

> Modrić ipak nije u najboljih 11 osvajača Zlatne lopte (GRAFIKA)

Danas donosimo idealnih 11 igrača koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu. S obzirom na to da do 1995. neeuropski igrači nisu mogli osvojiti ovu nagradu, iz sastava smo izbacili sve brazilske, argentinske i urugvajske velikane koji zbog takvog sustava izbora nikada nisu bili u prilici osvojiti Ballon d'Or.

Također, napominjemo kako je ovo izbor redakcije Germanijak.hr-a, te vas pozivamo da nam u komentare na Facebook profilu napišete vašu idealnu postavu igrača koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu.

> Kako točno dokazati tko je najbolji sportaš pojedinog sporta ikada?

S obzirom na to da je od golmana jedino Lav Jašin dobio nagradu za najboljeg igrača svih vremena, za golmana ove imaginarne postave morali smo se odlučiti za sljedećeg najboljeg vratara. U uži izbor ušli su Oliver Khan, koji je dva puta završio treći u izboru za Zlatnu loptu, Dino Zoff koji je završio drugi i Peter Schmeichel, no „titulu“ smo dodijelili Gianluigiju Buffonu.

Kako smo se odlučili za formaciju 4-4-2, u obrani dva stoperska mjesta mislimo da su rezervirana za dvije talijanske i Milanove legende Paula Maldinija i Franca Baresija. Na poziciju lijevog beka stavili smo Roberta Carlosa, koji je dobio prednost ispred Giacinta Facchettijia, a na desnog Sergia Ramosa koji je bio ponajbolji igrač slavnih generacija Španjolske i Reala s kojima je osvojio sve što se osvojiti moglo.

Eh, u vezi je tek nastao problem. Koga izabrati iz sijaseta sjajnih veznjaka koji kroz povijest nisu zaradili Zlatnu loptu. Naš izbor pao je na Barcin dvojac Andres Iniesta i Xavi Hernandez, a njima smo pridodali Andrea Pirla i Paula Scholsea. To znači da su veličine poput Erica Cantone, Denisa Bergkampa, Wesleyja Sneijdera, Luisa Suareza (Španjolca), Ryana Giggsa, Francesca Tottija, Sandra Mazzole ostali na klupi…

Što se napada tiče izbor je pao na Thierryja Henryja i Ferenca Puskasa. Mislimo da su njih dvojica zaslužili ovo mjesto zaslužila ispred Romarija, Raula, Neymara, Grizemanna, Šukera

No, to je naše mišljenje, u komentare nam napišite vaših idealnih 11 igrača koji nisu osvojili Zlatnu loptu.

(Foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka