vijest

0

Muller pere ruke od Kovačeve smjene: Nije pobjeđivao i zato je otišao

24.02.2020 11:05 | Germanijak

Naš odnos privatno je bio dobar, takav je i danas, ali po sportskim pitanjima, nismo se mogli naći, kaže miljenik bavarske publike o bivšem šefu.

Veličina slova A A A

Djeluje kako je odluka o uklanjanju Thomasa Mullera iz udarne momčadi Bayerna preskupo koštala Niku Kovača u Bayernu. Njemački mediji su još tad pisali - jedan od „senatora“ u minhenskom klubu bijesan je kao ris i radi o glavi hrvatskom stručnjaku.

Možda i ono što je usljedilo poslije Kovačeve smjene potvrđuje te priče: Hansi Flick je, kad je ustoličen na klupu Bayerna, brže-bolje vratio Mullera u momčad. Bayern je proigrao, došli su rezultati, a iskusni napadač je ponovo sretan i zadovoljan, jer redovito trese mreže.

>>> Pogledajte TEČAJEVE na utakmicu Chelsea - Bayern

Sad kad se situacija na Alliant Areni vratila u normalu, Muller je progovorio o tom turbulentnom razdoblju u intervjuu za magazin Athletic. Iz njegovih riječi se jasno vidi – bio je žestoko uvrijeđen Kovačevim odnosom.

„Smatram, imao sam veliki udio u osvajanju dvostruke krune i vjerovao sam kako je moja pozicija sigurna. Tijekom priprema igrao sam na više pozicija, što je normalno za predsezonu, ali nisam imao osjećaj da me trener „vidi“ na nekom određenom mjestu. To mi je bilo čudno nakon svih ovih godina. Nemam nikakav problem s trenerovim sustavom rotacije ili promjenama. Njegov je posao odlučivati. I to čini kako bi pobjeđivao. Ali mi je bilo čudno što ne igram šest kola zaredom. Neki igrači su bili umorni, a ja sam bio spreman, radio sam naporno i opet nisam dobijao šansu“, počeo je priču.

Tvrdi kako nije bivšem treneru radio o glavi i huškao svlačionicu protiv njega.

„Naš odnos privatno je bio dobar, takav je i danas, ali po sportskim pitanjima, nismo se mogli naći. Samo je jedan pravi razlog zašto treneri dobijaju otkaze - zbog slabih rezultata. Ima onih koji se ne slažu s klupskom upravom, ali opet ih niko ne dira dok imaju uspjehe na terenu. Mi nismo igrali dobro pod Nikom Kovačem u obje njegove polusezone. Imali smo tek povremeno dobre utakmice. Ponekad možeš igrati slabo i pobijediti, kao što možeš igrati dobro i gubiti, ali ako duže razdoblje nema rezultata, trener je na udaru“.

A, kad nije bilo rezultata, raslo je nezadovoljstvo u svlačionici.

„Nismo bili sretni što ne pobjeđujemo. Nismo sjeli u svlačionicu i odlučili - jedan čovjek je kriv za sve. Bili smo svjesni kako je dosta toga i na nama. Taktika nije bila u pitanju. Problem je bio što trener nije mogao popraviti stanje. A cilj svakog trenera mora biti zaustavljanje takvih situacija. Mi, momčad i trener, tad to nismo mogli“.

Iako se odmah po odlasku Nika Kovača vratio u startnih 11 Bavaraca, Muller tvrdi kako je to samo zbog zasluga na treninzima i utakmicama.

„Nitko ne bira momčad po aplauzu s tribina. Ne sviđa mi se ni kad govore kako sam potreban Bayernu zbog nekih drugih stvari, tako ne želim biti u udarnoj momčadi. Pitate li mene, sve je u igri, treninzima, onom što pokazuješ na terenu... Baš nitko ne zaslužuje biti u prvoj postavi zato što ga publika više voli ili je njegovo lice marketinški prepoznatljivije od drugog. Svako mora zaslužiti svoje mjesto. Osjetim li kako više ne mogu pomoći i shvatim li kako Bayern igra bolje bez mene, pomirit ću se s tim. Bitno je jedino da Bayern pobjeđuje. I dok god to bude činio, nitko ne može optužiti trenera da radi nešto krivo. Problem nastaje tek onda kada nešto ne štima“.

Ponovo, mnogi smatraju, Muller bi svoju misiju u Bayernu mogao završiti na ljeto te kako će se Bavarci pojačati upravo na poziciji koju igra bivši njemački reprezentativac.

„To je sve u redu, tako se šalje poruka. Znao sam kad sam produživao ugovor kako postoji ta mogućnost. U svim velikim klubovima, kakav je i Bayern, jaka konkurencija mora postojati. To nikad nije problem. Klub i trener odlučuju, a na vama kao igraču je da se s njima nosite“, podvlači.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka