vijest

0

Mato Jajalo ima novi klub

04.06.2019 14:35 | Germanijak/I.A.S.

Nakon četiri godine Jajalo napušta redove Palerma i prelazi u redove talijanskog prvoligaša

Veličina slova A A A

Mato Jajalo odlazi iz Palerma i potpisuje za Udinese. Bivši igrač Rijeke i Slaven Belupa napušta Siciliju te nakon četiri godine provedene na jugu Italije seli u redove talijanskog prvoligaša koji je posljednjih godina imao veliki broj hrvatskih igrača u svojem kadru.

Iza ovog veznjaka rođenog u Jajcu jedna je jako zanimljiva karijera. Mato je jedan od rijetkih igrača koji se može pohvaliti da je u svojoj karijeri nastupao za dvije reprezentacije. Od 2014.-2015. Jajalo je dva puta oblačio dres Vatrenih, da bi se od 2016. preselio u BiH čiji je dres oblačio sedam puta.

Njegov prelazak u redove Palerma bio je u najmanju ruku kontroverzan. Naime, Jajalo je pobjegao sa zimskih priprema HNK Rijeke te potpisao ugovor sa tadašnjim talijanskim prvoligašem.

Rijeka je najavila disciplinski postupak uz suspenziju i novčanu kaznu, razmatrali su se i daljnji pravni koraci ali su na kraju od toga pod nerazjašnjenim okolnostima iz HNK Rijeke odustali.

U dresu Rijeke Jajalo je igrao odličan nogomet a isto se i nastavilo u Palermu. Za Rijeku je Jajalo nastupio 30 puta, a toj brojci nadodao je jedan pogodak i osam asistencija.

U dresu Palerma Jajalo je upisao 147 nastupa, te je upisao šest pogodaka.

Trener Udinesa Igor Tudor će tako od sljedeće godine imati provjerenog i iskusnog veznjaka koji će mu definitivno biti od velike koristi. Jajalo u Udine dolazi kao slobodan igrač budući da mu ovog ljeta ističe ugovor sa Palermom.

(foto:Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka