vijest

0

Kod Velšana nema šale: Želiš ulaznicu za Hrvatsku? Da vidimo gdje si sve bio

08.06.2019 08:47 | Germanijak/A.V.

Njihov savez ima rigorozno pravilo prema kojem raspodijeljuje ulaznice za gostujuće utakmice.

Veličina slova A A A

Velški navijači nisu puno različiti od ostalih otočkih navijača, prate svoju reprezentaciju gdje god išla, nije im žao dati posljednju funtu za nogometni turizam, a pojedini u Hrvatsku hodočaste već treći put. Bit će ovdje i za današnji okršaj 3. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji će se igrati u Gradskom vrtu.

ODIGRAJ >>> Hrvatska - Wales

„Da, ovo nam je treći posjet Osijeku za utakmicu naše i vaše reprezentacije, ali nije nam jasno zašto već treći put moramo u isti grad, ne možete li igrati negdje drugdje,“ priča nam Dylan Llewelyn, velški navijač sa stotinama gostovanja s nacionalnom momčadi.

SPECIJALIZIRANA PONUDA ZA UTAKMICU

U hrvatsku metropolu stigao je dva dana prije utakmice s djevojkom i prijateljem Brynnom, koji također pohode utakmice velške reprezentacije gdje god igrala.

„Sad je popularno putovati u Aziju, na tisuće europskih turista godišnje odlazi na taj kontinent. Vidio sam ga i ja, bio sam u Kini, ali samo zato jer je tamo igrao Wales. Bili smo na internacionalnom turniru, China Cupu, i odlično se proveli,“ priča na Brynn.

Velšani su za Osijek dobili 1200 ulaznica, ali njih čak 900 bile su rezervirane uoči polaska, naime, Velški nogometni savez ima vrlo rigorozno pravilo i dozvolio je rezervaciju ulaznica za susret u Osijeku jedino navijačima koji imaju osam od posljednjih 12 gostovanja s reprezentacijom. Tek kad pokažeš putovnicu i imaš svih osam "štambilja" mogao si dobiti ulaznicu za Osijek.

„Ja imam svih 12 pa sam miran,“ smije se Brynn.

„Mi ih imamo desetak, nismo bili jedino u Kini,“ dodaju Dylan i njegova djevojka, koji su hodočastili po cijelom svijetu radi Balea i društva.

„Bili smo na svim utakmicama Europskog prvenstva i to je bilo apsolutno najbolje što smo doživjeli s reprezentacijom. Isplatilo se sve te godine pratiti Wales radi jednog nastupa na velikom turniru. Za skupine smo uzeli godišnji odmor. Svi su imali bukirano samo tri tjedna jer nitko nije očekivao da ćemo se plasirati tako daleko.“

„Poslije smo putovali na svaku pojedinu utakmicu zasebno. Uoči svake utakmice smo iz Walesa putovali u Manchester i potom letjeli u Francusku,“ priča Dylan.

Žale što neće konačno isprobati Maksimirski stadion i što ne mogu ostati u hrvatskoj metropoli za utakmicu jer im je ipak nešto zanimljivija od najvećeg grada Slavonije.

„Nekoliko naših prijatelja na ovaj susret krenulo je vlakom, stigli su ranije, ali neće ići u Osijek sve do utakmice jer im je, kažu, tamo dosadno. Nekoliko buseva kreće iz Zagreba na dan susreta, bit će na utakmici i potom idu izravno u Budimpeštu jer igramo s Mađarima u ovom kvalifikacijskom mini ciklusu.“

„Došlo nas je oko 3500, ali imamo samo oko tisuću karata, no to ne smeta nikog,“ zaključio je Dylan.

(foto: Action Images)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka