vijest

0

Izvršni odbor HNS-a isplatio sebi 3,2 milijuna kuna premija iz Rusije

11.06.2019 07:27 | Germanijak/I.G.

16 članova dobilo je veliki bonus koje je Savezu osiguralo srebro iz Rusije.

Veličina slova A A A

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza isplatio si je vrlo visoke novčane premije povodom uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Srebro Vatrenih donijelo je članovima IO-a, točnije 16-orici članova, svakom ponaosob iznosi nešto manji od 200 tisuća kuna, prenosi Telegram. Isti izvor prenosi kako su trojica članova IO-a, čiji je predsjednik Davor Šuker, istodobno i načelnici u tri hrvatske općine te su kao državni dužnosnici obvezni prijaviti podatke o imovinskom stanju.

Riječ je o Đuri Bukviću, Nenadu Horvatiću i Slavku Prišćanu, koji su prema prijavljenom iznosi dobili između 198.132 kune i 196.640 kuna neto jednokratne novčane uplate na vlastiti račun.

Prema Zakonu o sprečavanju sukobu interesa, piše Telegram, dužnosnici ne smiju primati poklone čija je vrijednost veća od 500 kuna, a njihov iznos koji im je uplaćen premašuje navedeni limit gotovo 400 puta.

Sveukupno, 16-orici članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza isplaćeno je 3 milijuna, 188 tisuća kuna, navodi Telegram.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka