vijest

0

Hrvati uzeli sve! Imamo najboljeg na svijetu u 2018. i najgoreg u Italiji

09.01.2019 13:02 | Germanijak

Nema sumnje, Hrvatska je nogometna velesila.

Veličina slova A A A

Hrvatska je u 2018. godine ponovo stekla status nogometne velesile, drugo mjesto Vatrenih na Mundijalu u Rusiji Luki Modriću osiguralo je sve prestižnije individualne nagrade u 2018. godini, ali to je bila jedna strana mundijalskog srebra. Drugu krasi lice Nikole Kalinića, koji će što prije htjeti zaboraviti mitsku 2018. godinu.

Mnogi će Hrvati sa suzom radosnicom u kutku oka pričati o protekloj sportskoj godini zbog svega lijepog što se u njoj dogodilo, a jedan od rijetkih koji ju je ispratio sa željama da mu 2019. bude bolja bio je Nikola Kalinić.

Napadač Atletico Madrida bio je očajan u dresu Milana u prvoj polovici 2018. godine, a potom je sve dodatno uprskao izletjevši iz reprezentacije usred ruskog mundijala, a zaključio ju je s pola godine mučne borbe za minute.

Sve to svrstale su ga među favorite nagrade Calciobidone, koja se tradicionalno dodijeljuje najgorem igraču u Serie A u protekloj godini, a Kale ju je premoćno osovojio.

U izboru je sudjelovalo rekordnih preko 13 tisuća nogometnih fanova, a  hrvatski internacionalac premoćno je pokupio 49,1 posto glasova, drugi je bio Romin Patrick Schick, koji je dobio 19,3 posto glasova, a najnižu stepenicu postolja odnio je Kalinićev bivši suigrač iz Milana Ande Silva sa 13,3 posto glasova.

Marku Pjaci bilo je dovoljno samo pola sezone u Fiorentini za plasman u top 5, a svoje peto mjesto zaslužio je dobivši 4,8 posto glasova. Hrvati su ove sezone odnijeli baš sve na individualnom planu.

(screenshot)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka