vijest

0

GM San Antonio Spursa došao gledati hrvatskog talenta

01.05.2019 11:45 | Germanijak/V.R.

S nestrpljenjem čekamo naredne draftove.

Veličina slova A A A

Generalni menadžer San Antonio Spursa, koji je zajedno sa Greggom Popovichem glavni arhitekt megauspješne teksaške franšize zadnjih 20 godina, R.C. Buford, došao je osobno u Ljubljanu kako bi nazočio utakmici domaće Olimpije.

Povod za time je zanimanje za mladog hrvatskog krilnog centra Luku Šamanića, koji je nedavno potvrdio da izlazi na ovogodišnji NBA draft.

Dolazak samog generalnog menadžera na ovakvu utakmicu je obično odraz velikog interesa, s obzirom da NBA klubovi na platnim listama imaju više skauta koje delegiraju, kako po Sjedinjenim Državama, tako i po svijetu.

Doduše sam Buford je poznat kao jedan od aktivnijih operativaca u ligi, ali smo opet optimistični. Ako ništa, zato jer je Luka odigrao dobru utakmicu pred očima potencijalnog budućeg poslodavca i zabio 17 koševa i uzeo 11 skokova Šenčuru u slovenskom prvenstvu.

Rad sa Greggom Popovichem, koji je upravo potpisao novi trogodišnji ugovor sa Spursima, bila bi fenomenalna prilika za mladog Luku da se na ispravan način košarkaški razvija i usvoji fundamente koji mnogi košarkašima današnjice kronično nedostaju.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka