vijest

0

FIFA odlučila o žalbi Chelsea

08.05.2019 17:43 | Germanijak/V.R.

Londonski klub saznao može li kupovati igrače ovog ljeta.

Veličina slova A A A

Klub sa Stamford Bridgea dobio je nedavno zabranu ulaznih transfera u sljedeća dva prijelazna roka, a kazna je izrečena povodom njegovog protuzakonitog vrbovanja i potpisivanja ugovora sa U-18 igračima. Pod istragom je bilo sveukupno 19 transfera, te je utvrđeno da je 14 transfera bilo protivno regulativama.

Iz kluba su dali do znanja da su „veoma razočarani“, te da će se obratiti britanskom Sportskom sudu pravde. Menadžer Maurizio Sarri je tim povodom izrazio brigu glede novonastale situacije.

„Nama je potrebno da potpišemo nove igrače ovog ljeta. Razina koju je vodeći dvojac engleskog nogometa nametnuo je veoma visok, tako da su nam pojačanja neophodna. Za početak bi nam bilo dovoljno barem dva igrača“, rekao je Talijan na klupiu Bluesa.

FIFA nije uvažila njihovu žalbu, točnije, navedena žalba je donekle uvažena. Londonski klub neće smjeti kupovati igrače sve do prijelaznog roka u ljeto 2020. godine, osim kada su u pitanju igrači mlađ od 16 godina, i to samo unutar Ujedinjenog Kraljevstva. Također, izrečene novčane kazne ostaju na snazi.

Iz londonskog kluba odlučno protuargumentiraju odluku FIFA-inog odbora, jer je očigledno da njome nisu zadovoljni.

Slična kazna svojedobno je izrečena i Barceloni, no reducirana je za jednu godinu što je klubu omogućilo da potpiše Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Marc-Andrea Ter Stegena, Jeremyja Mathieua i Claudija Brava.

Ipak, Chelsea ima još jednu instancu koja može srušiti ovu presudu, a to je Arbitražni sportski sud u švicarskoj Lausseani.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka