vijest

0

Ex-Yu legenda: Dinamo nam je htio prodati Modrića za pet milijuna, ali nismo imali toliko novaca

06.12.2018 18:12 | Germanijak/I.M.

Nevjerojatan propust.

Veličina slova A A A

Posljednjih dana Luka Modrić ne silazi s naslovnica medija. Posve zasluženo, kako i priliči najboljem nogometašu svijeta u 2018. godini i aktualnom vlasniku svih najvrijednijih individualnih nagrada. Naravno, malo pomalo otkrivaju se i pojedini detalji koji javnosti nisu bili poznati, kao npr. da mu je zaprešićki Inter ostao dužan jednu plaću ili da nije prošao probu u Marseilleu. 

> Modrić je bio na probi u Marseilleu, ali su ga ubrzo poslali doma

Danas je intervju za ugledni francuski Le Parisien dao Mehmed Baždarević, koji je bio prisutan na ceremoniji dodjele Zlatne Lopte France Footballa. Legenda jugoslavenskog i BiH nogometa prisjetila se doba kada je Modrić igrao na posudbi u Zrinjskom. 

"2003. godine radio sam na regrutiranju igrača za Sochaux, a u ovom klubu smo uvijek imali bogatu tradiciju suradnje sa igračima sa prostora bivše Jugoslavije. Rečeno mi je da idem vidjeti jednog defanzivca mostarskog Zrinjskog. Teren je bio loš, na tribinama je bilo možda 400 ljudi i tog dana sam primijetio Luku Modrića. Imao je 18 godina i bio je još krhkiji nego sada, kada sam vidio što je u stanju u raditi na tako lošem terenu, bilo je jasno da je to umjetnik" izjavio je prethodnik Robertu Prosinečkom na poziciji izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Mogao je osjetiti nogomet, igrao je sa takvom lakoćom i fluidnošću, imao je nevjerovatnu sposobnost izbacivanja svojih protivnika iz igre. Tog dana sam zaista bio impresioniran. Vratio sam se još jednom, ponovo ga gledao kako igra i ponovno sam bio zadivljen. Naravno, odmah sam obavijestio čelnike kluba. Ali Luka je već bio prestar da ga dovedemo u naš omladinski pogon. Stupili smo u kontakt, ali Dinamo je tražio pet milijuna eura za transfer. Bilo je to previše za klub poput Sochauxa. Ipak, mi smo ga primijetili prije svih ostalih" za kraj je rekao Baždarević. 

Tko zna, da je Sochaux tada išao iznad limita svojeg proračuna, možda bi njihova klupska povijest bila rezultatski daleko uspješnija, a i vjerojatno bi ga kasnije utržili za višestruko veći iznos. Ovako, klub je danas na 17. mjestu u drugoj francuskoj ligi.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka