vijest

0

Durant bi mogao pauzirati cijelu sezonu

13.06.2019 09:53 | Germanijak/V.R.

Bliža budućnost lige obavijena je oblakom neizvjesnosti.

Veličina slova A A A

Zastrašujuća ozljeda Kevina Duranta prilikom koje mu je pukla Ahilova tetiva nakon driblinga u drugoj četvrtini pete utakmice NBA finala pokrenula je cijelu lavinu pitanja u medijima koji prate najjaču košarkašku ligu svijeta, kao i među fanovima.

Kao prvo pitanje se nameće to kako će izgledati trade rok ovog ljeta koji počinje 1. srpnja te, posljedično tome, omjer snaga među momčadima u sezoni 2019./2020.

Neke franšize su već dale do znanja kako su i dalje zainteresirane za usluge vjerojatno najboljeg košgetera današnjice, no vjerojatno je taj interes podložan oscilacijama s obzirom na buduća ažuriranja Kevinovog stanja, odnosno nužnog vremena oporavka.

ODIGRAJ GOLDEN STATE - TORONTO

No kad god ponovno istrčao na teren, veoma je upitno hoće li u pitanju biti jednako ubojit igrač kao do sada. Povijest pamti mnoge primjere iste ozljede nakon koje igrači nikad nisu dosegli istu razinu igre.

Pozornica je bila pripremljena za stvaranje nove, jake franšize u „glavnom gradu svijeta“, no izgleda da su se košarkaški bogovi na neki način okrenuli protiv Knicksa, s obzirom da ih uvijek nešto, je li to manjak sreće ili inkompetencija u vlastitim redovima, spriječi da se vrate u sam vrh lige i priskrbe si status kandidata za naslov. Scenarij s kojim se žongliralo tijekom cijele sezone, taj da će Durant i Kyrie Irving zajedno postati okosnica jakih Knicksa, sada je vjerojatno nemoguć.

Jučer je u New Yorku obavljena operacija koja je sama po sebi prošla rutinski, no sportski svijet je obišla slika sa društvenih mreža koja je izazvala suosjećanje spram odličnom krilu, na kojoj on maksimalno potišten leži u bolničkom krevetu. Je li to iz razloga što nije u stanju trenutno pomoći svojim Golden State Warriorsima u lovu na naslov ili jer ga je strah za budućnost? Vjerojatno oboje, ali je činjenica da ovaj slučaj načinje pitanje generalnog odnosa franšiza kao i cijele lige prema igračima.

Također, baca novo svijetlo na slučaj Kawhija Leonarda i daje mu za pravo u prošlosezonskoj sagi prije odlaska iz San Antonio Spursa. Činjenica da se navijač može žaliti što je trener odlučio odmarati najveće zvijezde, a on je platio za sebe i sina dvije karte preko deset tisuća dolara kako bi zajedno gledali upravo te igrače, jedan je od primjera koji svjedoči o tome kako se NBA ligu prije svega može nazvati industrijom zabave čiji su proizvod upravo igrači.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka