vijest

0

Dinamova ikona otkrila: Odlučio sam prekinuti karijeru

15.04.2019 18:55 | Germanijak/I.G.

Sa 39 godina na leđima odlučio je objesiti kopačke o klin.

Veličina slova A A A

Legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama, Mihael Mikić, odluo je okončati svoju igračku karijeru. Otkrio je to u programu Hrvatskog radija.

„Ovu zimu sam odlučio prekinuti karijeru. Čekao sam jedan klub, ali to se na kraju nije izrealiziralo i to je vjerojatno bio znak za kraj“, izjavio je popularni Mikić, koji je ovog siječnja napunio 39 godina.

'Mika' je karijeru započeo u NK Bistri, a prve seniorske minute upisao je u dresu tadašnjeg Inkera iz Zaprešića. Nakon samo jedne sezone među 'velikim momcima', prepoznao ga je Dinamo i doveo na Maksimir čija je, ubrzo, postao ikona. Mikić je bio mlad i perspektivan napadač, a upravo je on postigao prvi gol Plavih u Ligi prvaka 1998. godine (3-1 pobjeda protiv Porta).

Nakon sedam godina u Zagrebu odlazi u redove bundesligaša Kaiserslautern, a tamo se zadržao dvije sezone, nakon čega se vraća u HNL. Obukao je dres Rijeke, ali Modri su ga ubrzo ponovno vratili na još jedan 'mandat' u plavi dres.

Iz Dinama se ponovno otisnuo u inozemstvo 2009. godine, ali ovaj put na Daleki Istok, u redove japanske Hiroshime s kojom je osvojio prvi povijesni naslov prvaka. Tamo se zadržao sve do 2017. godine, a posljednji klub u karijeri bio mu je drugoligaški Shonan Bllmare.

(Foto: Pixell/arhiva)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka