vijest

0

Dinamov Europski kviz u spomen na Tomislava Židaka

10.02.2019 07:49 | Germanijak/N.R.

Drugi tematski i drugi međugradski.

Veličina slova A A A

Prva službena europska utakmica Dinama bila je protiv Dukle iz Praga 1958., a posljednja koju je odigrao na “europsko proljeće” protiv Schalkea 1970. Ako ste znali ili su vas zaintrigirale ove “trivije”, i ako pratite Modri klub od kada vas je otac kao klinku ili klinca prvi puta odveo na Maksimir, onda se možete prijaviti na 9. Dinamov pub kviz i drugi tematski te drugi međugradski pod nazivom “Europski Dinamo”.

Kviz će se istovremeno održati u Caffe Baru Innotesco na zagrebačkoj Trešnjevci i u Caffe&Disco baru Štenda u Virovitici, u nedjelju (10. veljače) s početkom u 18 sati. Kao što i sam naziv nalaže, radi se o tematskom kvizu na kojem će pitanja biti iz europske povijesti zagrebačkog nogometnog velikana.

„U nedjelju, 10. veljače od 18 sati bavimo se Dinamovom europskom poviješću, u čast sadašnjosti koju živimo nakon 49 godina čekanja, frustracija, često i patnje zbog silnih poraza, ispadanja, nesreća, prokletstava, podzemnih voda i ostalih nedaća koje smo osim na stadionima i pred ekranima proživljavali i kroz bolne rečenice Tomislava Židaka, najvećeg Dinamovog kolumnista svih vremena i tvorca čuvene sintagme "prezimljavanje u Europi" koje je toliko želio dočekati ali nažalost nije. Prerano nas je napustio pa mu sada kada smo to napokon dočekali posvećujemo ovaj kviz“, stoji na Facebook stranici Dinamovi pub kvizovi.

Napominjemo kako je kotizacija besplatna, na kviz je dovoljno doći samo sa svojim znanjem o Dinamovoj europskoj povijesti, a za tri najbolje plasirane ekipe pripremljene su i (Dinamove) nagrade.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka