vijest

0

Dinamo Budimira mijenja – Budimirom!

11.01.2019 12:29 | Germanijak/N.R.

Plavi žele kopiju bivšeg napadača.

Veličina slova A A A

Transfer Marija Budimira u iranski Persepolis trebao bi danas ili sutra biti služben, a Nenad Bjelica je izjavio kako njegovim odlaskom Dinamo traži novog napadača. Ako je suditi po talijanskim medijima, Dinamo bi Budimira mogao zamijeniti – Budimirom!

Umjesto Marija, Plavi žele dovesti Antu Budimira, napadača drugoligaša Crotonea, koji iza sebe ima 33 utakmice i šest pogodaka u Seriji A, dok je u HNL-u, igrajući za Inter iz Zaprešića i Lokomotivu zabio 38 pogodaka u 96 utakmica.

Ante je po stilu igre i stasu vrlo sličan Mariju. Sada već bivši igrač Modrih stariji je pet godina i viši dva centimetra (32>27, odnosno 192>190), no Ante je imao puno bogatiju karijeru. Odlične igre u Zaprešiću omogućile su mu transfer u Lokomotivu u kojoj je, između ostalog, zabio hat-trick Dinamu u onoj „ludoj“ utakmici u kojoj je Lokomotiva do 81. minute vodila 3:1 i na kraju izgubila 3:4.

Budimir je tada bio u fantastičnoj sezoni, gledajući utakmice s kraja sezone 2013./14. i početka sezone 2014./15., zabio je 10 pogodaka u sedma utakmica, želio ga je angažirati i Dinamo, no tada 23-godišnji napadač odlučio se na St Pauli u kojem je proveo jednu sezonu.

Prešao je potom u Crotone kojeg je s Ivanom Jurićem uveo u Seiriu A. Budimir je te sezone zabio 16 pogodaka a to mu je omogućilo transfer u Sampdoriju u kojoj nije zabio pogodak. Vratio se potom u Crotone u kojem igra i danas, a za klub s juga Italije zabio je ukupno 27 pogodaka u 83 utakmice u Seriji A i B.

Odlaskom Marija Budimira, Dinamo je ostao na dva klasična napadača, Mariju Gavranoviću i Bruni Petkoviću. Dolaskom novog Budimira, Plavi bi u najmanju ruku zadržali kvalitetu napada kakvu su imali na jesen…

(Foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka