vijest

0

Dalić o domaćinstvu na Poljudu: To je naša želja i ja se to ne bojim reći

10.06.2019 19:15 | Germanijak/I.G.

Vatreni u utorak navečer igraju prijateljski susret s Tunisom.

Veličina slova A A A

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će s početkom od 20 sati i 45 minuta u Varaždinu ugostiti selekciju Tunisa. Iako se ova sjevernoafrička država sprema za nadolazeći Afrički kup nacija koji počinje za dva tjedna, Vatrenima je ovaj termin prijateljske utakmice došao u potpuno krivo vrijeme.

ODIGRAJ Hrvatska - Tunis

Sezona je gotova, igračima su noge teške, a prijateljska utakmica sredinom lipnja neće moći ni izborniku Zlatku Daliću pokazati tko je spreman za udarnu momčad Vatrenih, a tko eventualno ne može pronaći svoje mjesto niti na klupi za pričuve.

„Sutra ćemo pokušati dati priliku svim igračima kako bismo isprobali nove opcije“, izjavio je na početku press konferencije izbornik svjetskih viceprvaka. Potom je prokomentirao utakmicu s Walesom: „Ja sam potpuno zadovoljan, ne zanima me ljepota ili način pobjede. Ako ćemo već secirati igru, da, brine me zadnjih 15 minuta, bila je panika i to bismo trebali izbjeći. Trebali smo zabiti još koji gol i riješiti utakmicu, to nam nije odgovaralo, ali bilo je teško vrijeme i ponovno se pokazalo da ako nismo svih 90 minuta motivirani, može se uvući nervoza“.

Novinare je zanimao 'slučaj Ćaleta-Car'.

„Svatko od nas donosi odluke za sebe. Neću to komentirati, sve probleme koje imam riješit ću bez medija, bez konferencija i bez panike“, staloženo je odgovorio selektor Vatrenih, da bi prokomentirao i dogovor s izbornikom mlade reprezentacije Nenadom Gračanom, koja sljedećeg tjedna započinje avanturu na Europskom prvenstvu u uzrastu do 21 godine: „Dogovorio sam s Gračanom da igrači sada ostanu s nama za Tunis, a onda odmah idu natrag u momčad i na Euro. Cilj je da ova sjajna generacija ode na Olimpijske igre i nadam se da će to uspjeti ostvariti“.

Potom se okrenuo pitanju domaćinstva sljedeće utakmice Hrvatske.

„Ja bih volio da se igra u Splitu iduća utakmica Hrvatske. To bi bilo jako lijepo. Ne odlučujem ja. Želja mene i igrača je Split. Ako ne, Osijek će nas dočekati široko otvorenih ruku. Podrška u Osijeku je bila fenomenalna. Raduje me da je bilo toliko djece ta dva dana u Osijeku. To radi hrvatska reprezentacija. Zato želim da reprezentacija igra u Splitu, da cijeli Poljud skandira "Hrvatska, Hrvatska". Ja svoj stav ne krijem i ne bojim se reći“.

Malo o mladim snagama koje se polako nameću izborniku.

„Benković je pokazao da može biti alternativa Lovrenu i Vidi i to me jako veseli, Pašalić je bio dobar na ovim pripremama, iako nije ušao dobro u utakmicu s Walesom. To su igrači koji mogu biti veliki potencijal. Žao mi je što s nama nije bilo Vlašića, njegova hitrina, agresivnost i igra 1 na 1, a Livaković je bio odličan i spašavao nas je na utakmici u Osijeku“, rekao je Dalić.

Što se tiče samog sutrašnjeg protivnika Tunisa, izbornik je bio kratak.

„Ne znam ništa. Niti me zanima. Dat ćemo šansu svima i nadam se pobijediti“, bio je izbornik kratak, a potom se prisjetio odlaska u Rusiju koji je bio prije točno godinu dana: „Proletjelo je. Evo naježio sam se. Hrvatska mora živjeti u tom filmu i tom svijetu. To je povijest, mi smo dio nje i od nje ne treba bježati. Ne treba živjeti od stare slave, ali treba znati uživati u tom trenutku. Te emocije neće nikada proći. Držat će me do kraja života. To je ono što život učini sretnijim“, zaključio je Dalić dan prije prijateljskog susreta s Tunisom.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka