vijest

1

Budućnost priopćila pod kojim uvjetom ostaje u ABA ligi

25.05.2019 17:15 | Germanijak/I.G.

Nezadovoljstvo je veliko u Podgorici.

Veličina slova A A A

Nakon izrazito kontroverznog finala ABA lige u kojoj je Crvena Zvezda nadvisila košarkaše Budućnosti, ovog tjedna održan je sastanak skupštine Lige.

> Skandal na skupštini ABA lige u Banja Luci

Danas je priča dobila svoj nastavak. Crnogorski klub je objavio priopćenje za javnost u kojem su naveli dvije veoma bitne odluke za njih koje su donesene na Skupštini. Kao što je i bilo za očekivati, veći dio priopćenja odnosi se na kontroverzno finale.

Priopćenje KK Budućnost Voli prenosimo u cijelosti.

„Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banja Luci, Budućnost Voli se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsjedniku lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se jučer okupili u spomenutom gradu.

Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izvještaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da poduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.

Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obilježile finalnu seriju ABA lige. Nas interesira samo košarka i bićemo dio ABA lige isključivo pod uvjetom da je jedini prioritet i cilj – košarka“, stoji u priopćenju.

(Foto: Pixsell)

posljednji komentari1
Nenad B.

| 26.05.2019 17:49

Ma koga briga?

prikaži sve

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka