vijest

0

Brončani sa SP-a napao FIFA-u zbog Lige nacija: Igrači su kronično premoreni

10.10.2018 16:42 | Germanijak/I.G.

'Dobro mi je poznata 'pjesma' o novcu i TV pravima', rekao je Belgijac.

Veličina slova A A A

Na stadionu kralja Baudouina – najpoznatiji kao poprište velike tragedije u ogledu između Liverpoola i Juventusa, tada poznatog pod imenom Heysel – prijateljsku utakmicu odigrat će u utorak dvije države Beneluxa. Aktualna brončana reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji dočekat će na navedenom stadionu nacionalnu vrstu Nizozemske koja se nije niti plasirala na netom završeni ovoljetni Mundijal.

Ali prije toga, u petak (12. listopada), reprezentaciju Belgije očekuje rezultatski bitnija utakmica u Ligi nacija protiv reprezentacije Švicarske.

ODIGRAJ Belgija - Švicarska

Za navedene utakmice neće konkurirati trojica belgijskih reprezentativaca – Kevin De Bruyne, Mousa Dembele i Jan Vertronghen, koji se oporavljaju od ozljeda.

Sva trojica nogometaša standardni su igrači u svojim klubovima koji igraju bitnu ulogu u europskim natjecanjima, što znači da im je ritam utakmica 'srijeda-subota' češće pravilo, nego iznimka. Dodavši tome i nastupe za reprezentaciju, dođe se do vrlo velike brojke odigranih utakmica koju je ovog ljeta probio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigravši u finalu SP-a sa Francuzima jubilarnu 70. utakmicu prethodne sezone.

O tome je pričao i reprezentativac Belgije i standardni desni bek Paris Saint-Germaina, Thomas Meunier, koji je rekao da je kronično umoran.

„Liga nacija možda može donijeti malo kompetitivnosti u reprezentativni nogomet, zbog polufinala i finala u lipnju. Ali to ne mijenja moj stav. Mislim da FIFA mora razmisliti o 'lakšem' kalendaru. Moramo igrati za reprezentaciju i u listopadu i u studenom, što se čini nepotrebnim“, bila su prva razmišljanja reprezentativca Belgije.

„Sa grupnom fazom Lige prvaka, ili Europske lige, uz nacionalne kupove koji nam sada dolaze bit će veoma 'radno'. Ako znate da nam je nakon Svjetskog prvenstva ostalo dva do tri tjedna odmora… To je stvarno premalo. Konstantno sam umoran i to polako postaje kronični umor“, kaže 27-godišnji igrač PSG-a koji kaže da zna puno igrača koji se tako osjećaju.

„Svi se slažu da to jednostavno postaje previše. Od prvog okupljanja u rujnu, svi igramo po dvije utakmice tjedno. Ne stignemo se oporaviti i onda se sav umor akumulira“, kaže Meunier pa naglašava da je svjestan 'mantre' koja se konstantno ponavlja: „Naravno, poznata mi je 'uvijek ista pjesma' o TV pravima i novcu. Iskreno, ja bih radije dodatni odmor, kako bih se bolje pripremio za nastupe u Ligi prvaka i prvenstvu s PSG-om“.

Thomas Meunier je jedan od 18 igrača na trenutnom popisu izbornika Roberta Martineza koji su prije nepuna tri mjeseca osvojili brončanu medalju na Mundijalu, a otvorio je pitanja koja očito drugi igrači ne žele otvarati, a FIFA-i, kao i UEFA-i su trn u oku.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka