vijest

0

Bivši izbornik Babić: Nema pobjede bez čvrste obrane

14.04.2019 19:30 | Germanijak/D.V.

Ekskluzivno za Germanijak najavio pobjedu u Zadru.

Veličina slova A A A

Bivši izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić nevoljko daje izjave za medije, ali je ekskluzivno za Germanijak prokomentirao utakmicu Srbije i Hrvatske i dao svoje mišljenje o trenutnim rukometnim zbivanjima.

Kako ocjenjujete igru Hrvatske protiv Srbije? Opet smo imali nekoliko crnih rupa u igri, a Srbija je to znala iskoristiti i dovesti nas do ruba poraza.

“Vidljivo je da Hrvatska nije u top formi, da nismo čvrsti u obrani i zbog tog je Srbija uopće dobila priliku i osvojila je bod u Beogradu. To je glavni problem, a drugi je što iz mekše obrane nismo stvorili protunapade i davali lagane golove.”

U početku smo igrali sjajno u obrani, Srbija je tek u 9. minuti zabila prvi gol, ali nakon drugog isključenja Mandića sve se raspalo. Je li to bio razlog za nedostatak agresije u igri, posebno na vanjsku liniju?

“Jedan igrač ne smije biti razlog. I Duvnjak može igrati prednjega centra. Srbija je na početku bila u grču, a mi smo igrali od početka isto. Mandić se vratio u igru i igrali smo jednaku obranu. Problem je što naši igrači nisu u najboljoj formi i jednostavno - to je ključ cijele utakmice.”

Izbornik Červar se žalio na suce , smatrate li to opravdanim?

“To su osobne stvari, izbornik ima to pravo komentirati, ali s malo jačom obranom i tranzicijom će Hrvatska igrati puno lakšu utakmicu u Zadru, nego u Beogradu pa će suci biti u drugom planu.”

Očekujete, dakle, u Zadru skroz drugu priču?

“Bit će lakše, ali moramo igrati jaku obranu. Ponavljam, to je recept. Jaka obrana i brza tranzicija. Onda dolaze laki golovi. Ako to ne ostvarimo, možemo očekivati ponovno tešku i zanimljivu utakmicu.”

Primjetno je da su krila nedovoljno iskorištena ,a kontre, koje su nekad bile zaštitni znak, danas odigramo par puta na utakmici. Zašto se odustalo od toga po vašem mišljenju?

“Nije se odustalo od toga. Imamo odličnog Šegu na golu, ali obrana nije dovoljno čvrsta da se iz te obrane osvajaju lopte i razvija naša igra, a to moraju biti  protunapad i kontra. To je ključ uspjeha! Samo iz čvrste i agresivne obrane  u rukometu dolazi pobjeda. To je glavni segment.”

Kakvi su vaši rukometni planovi nakon epizode u Sloveniji?

Nemam trenutno nikakvih planova što se tiče rukometa, posvetio sam se obitelji i odgajam djecu”, kratko je dodao za kraj bivši izbornik Željko Babić, koji je, čini se, uzeo predah od rukometa. Iz svake njegove rečenice primjetno da jako dobro prati sva zbivanja pa se možda jednog dana ponovno angažira u nekoj trenerskoj ulozi za koju evidentno ima dovoljno znanja i sposobnosti.

Razgovarao: Damir Vego

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka