Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Vještice i transfer-majstor za Balkan u lovu na Osijekovog talenta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 20:11

Adrian Leon Barišić je rođen u Njemačkoj, a brani boje mlade BiH reprezentacije. Međutim, nogometno se razvijao u Hrvatskoj, gdje je prošao mlađe kategorije Hajduka, Dinama, Splita i Osijeka

Od kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju, Italija je postala meka za brojne mlade nogometaše. Neki od njih su se dokazali i izborili za minutažu, brojni nisu, a toj koloniji mladića uskoro bi se mogao priključiti i Adrian Leon Barišić, 19-godišnji igrač Osijeka.

Naime, prema pisanju talijanskih medija, za njegovim uslugama ozbiljno su zainteresirani Benevento i Lecce. Talijani ga navodno snimaju dulje vrijeme, a pratili su ga i u nedavnom ogledu mladih reprezentacija BiH i Crne Gore, u kojoj je zadovoljio njihove apetite.

Barišić je inače rođen u Njemačkoj, a brani boje mlade BiH reprezentacije. Međutim, nogometno se razvijao u Hrvatskoj, gdje je prošao mlađe kategoprije Hajduka, Dinama, Splita i Osijeka. U gradu na Dravi nalazi se od 2018. godine, a trenutno je član B momčadi, koja igra u Drugoj HNL. Ove sezone redovito igra na poziciji stopera.

Zanimljivo, zbog stasa i pozicije na kojoj igra, Barišića mnogi povezuju s Gvardiolom iz Dinama, a baš poput njega u novoj sezoni mogao bi preseliti na novi destinaciju. Doduše, ne u Njemačku, već Italiju, gdje bi igrao u najjačem rangu.

Istina, Lecce je trenutno član Serie B, ali je drugi i s dobrim izgledima za elitni rang. Direktor kluba Pantaleo Corvino zagrizao je za Barišića, a njegov nogometni njuh rijetko kad ga vara. Naime, Corvino je dobro upoznat s balkanskim tržištem, a otkrio je i svojevremeno doveo imena poput Stevana Jovetića, Mirka Vučinića, Adema Ljajića, Matije Nastašića, Harisa Seferovića i Valerija Bojinova.

Naravno, na njegovom radaru nisu se našli samo balkanci, već i imena poput Fabrizija Miccolija, Javiera-Ernesta Chevantona, El Khoumu Babacara, Christiana Ledesme, Amadoua Diaware, Ericka Pulgara itd. Sva ova imena dokaz su da dobro odrađenog posla i odluči li se Barišić za suradnju s Lecceom, sigurno neće pogriješiti.

Slične boje, crveno-žute, nosi i Benevento, koji trenutno drži 16. mjesto u Serie A. Ima utakmicu manje i čak osam bodova više od Cagliarija koji se nalazi u crvenoj zoni, a to znači da je klub s juga Italije na pragu ostanka u eliti. Trener Beneventa je Filippo Inzaghi, još jedno kultno ime talijanskog nogometa, koje je samo po sebi dovoljan mamac za selidbu na apeninski poluotok.

Tako bi hrvatski nogomet mogao ostati bez još jednog mladog imena, prije nego isto ozbiljno zakorači u seniroski nogomet.


Tagovi

OsijekBeneventoLecce

Ostale Vijesti