Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Koja je realna cijena Osijekovog topnika? Transfermarkt kaže 2.5 milijuna, ali...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.04.21. | 09:05

Mierez je trenutno drugi najbolji argentinski strijelac u Europi nakon Lea Messija

Derbi koji će vjerojatno odlučiti i prvaka HNL-a ove sezone odigrati će se u srijedu u Osijeku. Osim što će nam pokazati smjer u kojem će liga otići, vidjet ćemo dvoboj dva ponajbolja napadača lige Bruna Petkovića i Ramona Miereza.

Mierez je drugi najbolji argentinski strijelac u Europi nakon Lionela Messija ove sezone s 20 pogodaka u 25 nastupa. Transfermarkt ga cijeni na 2.5 milijuna eura, dok Petkoviću tržišnu vrijednost procjenjuju na 11 milijuna eura. O tome zašto je tolika razlika u cijeni između njih dvojice pojasnio je nogometni menadžer Matej Škegro za Sportske novosti.

„Mierez je u velikom naletu. Ali, u ovom trenutku Petković ima veću cijenu jer je reprezentativac Hrvatske koja je druga na svijetu. Ne samo to, Petković je jedan od važnijih reprezentativaca- Cijena je jeveća jer je Dinamo klub koji ima veći imidž nego Osijek. To su dva elementa na temelju kojih Petković u tržišnom smislu ima prednost na Mierezom“, rekao je i dodao:

„Mierezova prednost je što je mlađi od Petkovića. No, realno, ovo mu je prva ozbiljna sezona s ozbiljnim brojkama, tako da je jasno ad trenutačno ukupno Petković uvjerljivo vodi kad je tržišna vrijednost u pitanju. Po mom mišljenju realna cijena Petkovića u ovom trenutku iznosi 15 milijuna dok je Mierezova 10 milijuna eura.“, zaključio je.



Ostale Vijesti