Najava dana: Žene u polufinalu US Opena, LeBron na novom testu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 10.09.20. | 07:46

Pogledajte što nas očekuje danas.

NOGOMETNI TIP 15:30 Pyramids – El Masry

Egipatski Pyramids, koji s trenerske klupe vodi bivši hrvatski izbornik Ante Čačić, trenutno drže treće mjesto ljestvice. Imaju tri boda manje od drugoplasiranog Zamaleka, dok su od vodećeg Al Ahlya udaljeni ogromna 23 boda. U današnjem su susretu veliki favoriti jer im u goste stiže El Masry koji se nalazi na trećem mjestu – odozdo. U zoni su ispadanja i slabiji su od Pyramidsa, a u posljednja dva međusobna susreta, Pyramids je upisao dvije pobjede.

NOGOMETNI TIP 17:30 HIFK – HJK

Vodeća momčad finske lige danas gostuje kod sedmoplasirane. HIFK zaostaje velikih 11 bodova za HJK Helsinkijem i po svemu sudeći ovdje možemo očekivati pobjedu aktualnog lidera. U 13 odigranih kola upisali su tek jedan poraz, dok je današnji domaćin na pet poraza i jednom remiju nakon 12 odigranih utakmica. U posljednjih devet uzastopnih susreta HIFK je tek u tri navrata uspio doći samo do boda.

NOGOMETNI TIP 19:30 Kalju – Mura

Utakmica prvog kola kvalifikacija Europske lige. Kalju je trenutno trećeplasirana momčad estonskog prvenstva i u solidnoj su formi. No, u goste im dolazi osvajač slovenskog Kupa Mura, koja je bez obzira na formu domaćina veliki favorit u današnjem susretu. Slovenski klub je sjajno krenuo u sezonu, u prvenstvu su upisali dvije pobjede s gol razlikom 5:0, a posebno je značajna pobjeda protiv aktualnog prvaka Celja.

NOGOMETNI TIP 21:00 Lens – PSG

U Francuskoj je na rasporedu drugo kolo Ligue 1 u kojem Lens dočekuje prvake PSG. Domaćini su u prvom kolu izgubili od Nice 2:1, dok PSG zbog Lige prvaka nije odigrao utakmicu prvog kola. Lens je iz prve lige izbivao dugih pet sezona te žele duže vrijeme ostati među elitom, no ždrijeb na početku im ne ide u prilog. Međutim, PSG u ovaj dvoboj ulazi bez Di Marije, Mbappea, Navasa, Neymara i Paredesa pa domaćinima rastu izgledu da otkinu neki bod, no također je to i dobra prilika za lovce na tečajeve jer ovako visok se ne viđa često na PSG u domaćem prvenstvu.

NOGOMETNI TIP 19:00 Orebo – Malmo

Šveđani su stigli do 19. kola u kojem Orebo dočekuje Malmo. Domaćini su trenutno na 11. mjestu, dok su gosti lideri. U međusobnim susretima Malmo ima pet pobjeda zaredom, a posljednji put kad je gostovao na ovom stadionu uvalio je Orebu pet komada. Mišljenja smo da je ovdje sve jasno, Malmo je favorit i morao bi doći do sva tri boda.

KOŠARKAŠKI TIP 19:00 Milano – Varese

U Italiji se igra peto kolo košarkaške Lega A u kojem se sastaju Milano i Varese. Domaćini su u prvih pet kola maksimalni i uvjerljivi, a tako će biti i nakon večerašnje utakmice jer nije Varese ni blizu one ekipe iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća kad su osvojili devet naslova prvaka Italije te pet naslova najbolje momčadi Starog kontinenta uz isto toliko poraza u finalima. Kad pogledamo međusobne susrete u zadnje vrijeme vidljivo je da je Milano dominantan i teško je vjerovati kako se Varese može izvući s manje od 10,15 razlike.

NOGOMETNI TIP 19:00 Hobro – Viborg

Prvo kolo danske druge lige otvaraju dvije momčadi koje su identično uvjerljivo započele svoju sezonu. U prvom kolu kupa protiv niželigaša, Hobro je slavio rezultatom 7:0, dok je Viborg bio i uvjerljiviji s dva postignuta gola više. Prošle sezone u prvoj ligi Hobro je upisao dvije pobjede u oba međusobna susreta, ali oba su kluba na kraju ispala u drugoligaški rang. Favorit je Hobro, ali očekuje nas neizvjesna i izjednačena utakmica.

NOGOMETNI TIP 21:00 Estoril – Arouca

Utakmica prvog kola LigePro, druge lige portugalskog klupskog nogometa donosi dvoboj Estorila (kluba iz grada u sportskom svijetu najpoznatijem po trkačkoj stazi) i Arouce. Domaćini su također favoriti jer su prošlu sezonu završili kao četvrti u ligi (devet bodova iza drugoplasiranog Farensea koji je otišao u Primeiru), dok je Arouca novajlija u ligi.

KOŠARKAŠKI TIP 01:00 Houston Rockets – Los Angeles Lakers

I Houston je, baš kao i Portland u prvom krugu, šokirao Lakerse na startu, no onda su se LeBron James i društvo uozbiljili. Upravo je Kralj izdominirao zadnje dvije. U drugom mu je nedostajala jedna asistencija za triple-double, a u drugo je imao 36 poena uz šut iz igre od 57 posto. Vodeći dvojac Rocketsa je uknjižio ukupno 63 poena, no dostatna podrška je izostala. Lakersi su imali puno efikasniji šut iz igre i to je presudilo.

TENISKI TIP 01:00 Brady – Osaka

28. nositeljica, domaća tenisačica Jennifer Brady stigla je, na radost domaće publike, čak do polufinala. Štoviše, poprilično dominantno s obzirom da nije izgubila ni set. Između ostalog, bila je kobna za Kazahstanku Punincevu koja je izbacila našu Petru Martić. Naomi Osaka je sigurno bila jedna od favoritkinja što ne čudi jer je četvrta nositeljica, a dvije su suparnice igrale dva puta do sada, a svaka ima po jednu pobjedu. 2018. je Brady slavila u Charlstoneu, dok je 2014. Osaka pobijedila New Braunfels.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

najava danakladionica

Ostale Vijesti