vijest

0

Andre Gomes otvorio dušu u srcedrapajućem intervjuu: Život mi je postao pakao, sramim se izaći iz kuće

13.03.2018 15:43 | Germanijak

Talentirani veznjak se nije snašao u Kataloniji.

Veličina slova A A A

Kada je, prije nešto manje od dvije godine, službeno obukao majicu Barcelone, Andre Gomes je ispunio svoj nogometni san – uostalom, nakon dvije impresivne sezone u Valenciji, Portugalski veznjak bio je u naponu moći, a poziv iz Katalonije ne odbija se samo tako. Sve je bilo spremno da postane nova nogometna zvijezda Katalonije.

Danas, nakon manje od dvije godine, Gomesov san okrenuo se naglavačke. Portugalac se nije uspio nametnuti niti Luisu Enriqueu, niti novom treneru Ernestu Valverdeu, forma mu je pala, a postao je, nepravedno, i žrtveno janje Barceloninih navijača za sve što ne valja u klubu.

Situacija je, čini se, eskalirala u susretu Barcelone i Atletica na Nou Campu, kada je Gomes zamijenio ozlijeđenog Andresa Iniestu i nedugo nakon ulaska zaradio salvu zvižduka vlastitih fanova.

Gomes je u međuvremenu otvorio dušu u sjajnom intervjuu sa španjolskom Panenkom, gdje je progovorio o tome kako mu se život promijenio otkako je preselio u katalonsku prijestolnicu.

Intervju je bolno iskren i pokazuje tamnu stranu elitne razine nogometa, gdje pritisak i imperativ uspjeha često vrlo negativno utječu na psihološko zdravlje nogometaša.

Ne osjećam se dobro dok igram nogomet, ne uživam u svom poslu“, Gomes je započeo.

Prijatelji mi kažu da igram pod kočnicom i ja znam da je to točno, te me smeta što ne mogu zaigrati bolje“, dodao je.

Sve se pogoršalo nakon prvih šest mjeseci, ja sam perfekcionist i ne mogu sam sebi tolerirati greške – zbog toga se osjećam loše i ponekad ne mogu izaći iz kuće jer se sramim da će me ljudi krivo gledati“.

Možda to nije prava riječ, ali moj život u Barceloni se pretvorio u pakao, osjećam sve više i više pritiska“, zaključio je Gomes.

FOTO: Action Images

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka