vijest

0

Zlatko Dalić otpisao tri standardna člana reprezentacije?

20.11.2018 10:10 | Germanijak

Izbornik je zauzeo tvrdi stav oko pozivanja među 'Vatrene'.

Veličina slova A A A

Liga nacija je za iza hrvatske nogometne reprezentacije. 'Vatreni' su, u društvu Španjolske i Engleske, osvojili posljednje mjesto u skupini 4 divizije A ovog natjecanja te ispali u niži rang. No, to ne brine izbornika Zlatka Dalića, ali ni cjelokupnu nogometnu javnost jer je Hrvatska, nakon debakla na otvaranju i 0:6 protiv Španjolske, odigrala tri dobre utakmice i praktično do 10 minuta prije kraja posljednjeg susreta bila u poziciji za osvajanje prvog mjesta.

Dalić je uoči početka Lige nacija istaknuo da je cilj da u ove četiri utakmice stvoriti momčad za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. U intervjuu za Sportske novosti najavio je promjene što se tiče poziva igračima.

„Meni je ova jesen ukazala da ovo što je dosad bilo, ova lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju, da toga više ne bi smjelo biti. I neće biti. (…) Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama. Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se na klupi i tamo vidim Pjacu, Pašalića i Roga koji nemaju taj kontinuitet“, rekao je Dalić i dodao:

„Eto, neka idu putem Vlašića i Brekala. I to će biti to. Moraju se izboriti za minutažu, dolaze utakmice u kojima nema više popravnoga i obvezni smo u takvim utakmicama biti s maksimalno spremnim igračima i onima koji imaju natjecateljski ritam.“

Objasnio je Dalić i situaciju s ozljedama Ivana Rakitića i Matea Kovačića.

„Znate moj način. Tko god ima problem nije dobro da ga forisramo i guramo. Imaju zahtjevne utakmice u klubovima. Stavljam samo one koji su sto posto spremni. Kovačić ima problem stopala, bolno je, pokušavao je, trenirao, htio je, ne mogu to promijeniti. To poštujem i cijenim. Isto vrijedi za Rakitića. Badelj je do prije sedam dana bio ozlijeđen u Laziju, došao je ovdje, ušao u trening. No, na kraju sam zadovoljan sa svime što je bilo“, rekao je Dalić za Sportske novosti.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka