vijest

0

Bizarno: Zenit je dobio nevjerojatnu ponudu za promjenu klupskog imena!

02.09.2016 14:13 | Germanijak

Američka kompanija okušala je sreću, ali i pošteno nasmijala poslanom ponudom...

Veličina slova A A A

Ruski prvoligaš, slavni Zenit St. Petersburg trenutačno je najpoznatija ruska momčad, i kao takva privlači pozornost mnogih sponzora.

Međutim, ponuda koju su dobili prošlog tjedna zabezeknula je sve pristaše kluba, kao i rusku javnost. Naime, kako javljaju ruski mediji, Zenit je dobio ponudu od poznatog lanca fast foodova, Burger Kinga, da promijeni ime u - Zenit Burger King!

Nesuvisla ponuda zvuči još bizarnije kada se uzme u obzir da je za to kompanija bila spremna platiti oko 500 milijuna ruskih rublji, što je „tek“ nešto manje od 6 milijuna funti.

S obzirom na tu, u okvirima današnjeg sportskog marketinga poprilično smiješnu ponudu, postavlja se pitanje – da li je američka kompanija toliko slabo upućena u stanje na tržištu? Ili je samo riječ o jeftinom marketinškom triku putem kojeg su dobili besplatnu reklamu na ruskom tržištu.

Ako je o potonjem riječ, onda su sasvim uspjeli. No, na žalost dijela navijača Zenita koji se nadao da će to podrazumijevati enormne količine besplatnih burgera, cijela stvar će ostati samo zabavna anegdota.

(Foto: Action Images)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka