vijest

0

Zbog ovakvih stvari volimo nogomet: Na zadnjoj utakmici ih gledalo 385 ljudi, a u prijelaznom roku će zaraditi 9 milijuna eura

05.01.2017 21:58 | Germanijak

Victor Lindelof dulje od očekivanog mora čekati da zaključi svoj transfer u Manchester United, a otkriveno je i zašto.

Veličina slova A A A

Već dogovoreni dolazak Victora Lindelofa u Manchester United iz redova Benfice je zapeo. A razlog je jer njegov sadašnji klub Benfica pokušava pregovarati oko njegove klauzule s bivšim klubom Vasterasom.

Prema izvorima iz Portugala, Lindelof transfer u United je još uvijek u igri, ali se pojavio problem jer njegov bivši klub Vasteras traži 20 posto od idućeg transfera Lindelofa te su zapeli pregovori s Benficom.

Portugalski klub nastoji smanjiti taj postotak, a ako ne uspije, 'Crveni vragovi' će morati malo promijeniti dogovorene detalje transfera. Vasteras bi u tom slučaju uprihodio gotovo devet milijuna eura, ako Lindelof napusti Benficu prema dogovorenom iznosu od 44 milijuna eura.

Zanimljiv je podatak da je Vasteras na posljednjoj domaćoj utakmici gledalo tek 385 navijača! Ne trebamo niti naglašavati što bi značilo da u takav klub stigne lijepa svotica od devet milijuna eura...

Da je Lindelof na pragu odlaska iz Benfice potvrđuje i podatak da je švedski reprezentativac izostavljen iz posljednje dvije utakmice. Ipak, u posljednjih tjedan dana su informacije s Otoka govorile kako se u Unitedu polako 'hlade' od željenog pojačanja, ponajviše zbog impresivne forme Phila Jonesa i Marcosa Roje, koji su počeli od prve minute u devet od posljednjih deset utakmica u kojima 'Crveni vragovi' nisu izgubili u Premiershipu.

U Manchesteru su skautirali Lindelofa tri tjedna prije početka zimskog prijelaznog roka, a trener Benfice Rui Vitoria je prošlog mjeseca priznao da su spremni na mogući odlazak njihovog igrača.

Igrači ponekad moraju otići jer im se otvara mogućnost nastavka razvoja u klubovima koji im mogu ponuditi nešto novo, drugačije i odvesti ih u drugom smjeru. Ako se to dogodi, imamo rješenje. Imamo B momčad koja ima sjajne igrače i u kratkom roku će neki od njih igrati za prvu momčad“, rekao je Vitoria.

U posljednjih šest godina, Benfica je prodala 13 od svojih najboljih igrača i na tome zaradila ukupno 316 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka