vijest

0

Završena sezona Svjetskog kupa, Zubčić ostao bez šanse za mali Kristalni globus

12.03.2020 12:00 | Germanijak

Popil bum si jednu Koronu u to ime, napisao je na Instagramu.

Veličina slova A A A

Međunarodni skijaški savez (FIS) zbog epidemije koronavirusa otkazao je veleslalom i slalom Svjetskog kupa, koji su se trebali voziti ovaj vikedn u Kranjskoj Gori te je tim službeno završio sezonu 2019/20.

"Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja su naš prioritet. FIS u potpunosti poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka kada su u pitanju javna okupljanja", piše u objavi FIS-a.

Samo par sati prije toga organizatori utrke u Kranjskoj Gori objavili su kako troje članova Svjetskog kupa ima simptome bolesti COVID-19, a jedna je bila pozitivna na testu.

Prošli tjedan pak otkazana je završnica Svjetskog kupa koja se trebala održati u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

Kako se posljednjh šest utrka iz kalendara Svjetskog kupa neće voziti, ukupan pobjednik je

Nakon što je otkazano posljednjih šest utrka iz kalendara, ukupnim pobjednikom Svjetskog kupa Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1202 boda, 54 više od Alexisa Pinturaulta, odnosno 161 od trećeg Henrika Kristoffersena.

Nažalost, hrvatski skijaš Filip Zubčić ostao je bez šanse za osvajanje malog Kristalnog globusa u veleslalomu i završio je na trećem mjestu u poretku te discipline, a osvojio ju je Henrik Kristofferson.

"Popil bum si jednu Koronu u to ime", napisao je Zubčić na Instagramu.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka