vijest

0

Veliki gubitak za CSKA uoči nove sezone

30.04.2020 09:42 | Germanijak/I.M.

Hoće li ovo utjecati na ambicije kluba?

Veličina slova A A A

Pandemija koronavirusa neupitno je uzdrmala ne samo sportski svijet, već i onaj gospodarski. Mnoge velike tvrtke prijavljuju gubitke, a to će zasigurno osjetiti i sportski klubovi putem umanjenih sponzorstava. 

Tako su CSKA Moskvi, aktualnom košarkaškom prvaku Europe, potvrdili da ostaju bez velikog sponzora Aeroflota. Radi se o ruskoj nacionalnoj aviokompaniji koja je po sezoni davala četiri milijuna eura za klub, kao i privatni avion na korištenje za putovanja u Euroligi i VTB ligi. Da bismo dobili konkretno značenje ovog gubitka, spomenut ćemo da je godišnji proračun Moskovljana 40 milijuna eura.

Ovaj potez nimalo ne čudi jer su sve europske i većina svjetskih aviokompanija spustile kompletne flote. Primjerice, njemačka Lufthansa koja kotira kao ponajveći europski prijevoznik, prijavila je enormne gubitke od otprilike milijun dolara po satu. Aeroflot ne spada u taj ešalon, ali gubitaka ne nedostaje i bili su primorani povući se iz košarkaške sekcije slavnog sportskog društva. 

"Bila je to duga i uspješna suradnja. Ali, zbog nastalih okolnosti, nismo u mogućnosti obnoviti ugovor s Aeroflotom", rekao je Andrej Valutin, predsjednik kluba. 

Iako je CSKA financijski jedan od najbolje posloženih klubova Europe, uopće nema dvojbe kako će ovaj udarac osjetiti čak i jedan takav igrač. Ostaje za vidjeti hoće li pronaći nove sponzore koji bi nadoknadili gubitak Aeroflota, odnosno hoće li proračun kluba ostati u istim gabaritima kao i ove sezone. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka