vijest

0

Vekić u dva tie-breaka osvojila samo dva poena i oprostila se od Rima

16.05.2018 15:16 | Germanijak

Bez obzira na to vjerojatno joj slijedi napredak na WTA ljestvici.

Veličina slova A A A

Hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je trenutno 52. na svijetu poražena je u drugom kolu turnira u Rimu od Amerikanke Madison Keys s dva puta po 7:6 nakon dva sata igre. Bio je ovo drugi susret naše igračice s Amerikankom i drugi poraz u dva seta.

U prvom setu obje su tenisačice gubile svoj početni udarac tri puta, a treba napomenuti da je Donna servirala za set kod vodstva 6:5, ali nije uspjela napraviti potpuni preokret nakon zaostatka od 0:4 na samom početku meča. U 'tie-breaku' naša tenisačica nije napravila ništa i uhvatila je tek dva poena protiv Keys koja je servirala jako dobro u 13-toj igri.

U drugi je set Donna krenula puno bolje nego u prvi, oduzela servis Amerikanki i stigla na 4:1, no onda se raspala i dozvolila protivnici potpuni povratak u set koji je baš kao i prvi završio u 13-toj igri, ali nakon puno boljeg serviranja s obje strane. U drugom 'tie-breaku' Vekić nije osvojila ni jedan poen i tako je završila svoj nastup u Rimu.

Ipak, Donni se smiješi ulazak u top 50 društvo od ponedjeljka jer je popravila svoj nastup u Rimu u odnosu na prošlu godinu kada je ispala odmah u prvom kolu nakon što je također kao i ove godine prošla kvalifikacije.

(Foto: Action Images)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka