vijest

0

Vedran Vukušić najavljuje sutrašnju utakmicu Cedevite i Cibone: Sve miriše na 3:0

19.05.2017 19:50 | Germanijak

S bivšim igračem Cedevite i Cibone popričali smo o finalnoj seriji…

Veličina slova A A A

Sutra je na rasporedu druga utakmica finala hrvatskog košarkaškog prvenstva. Podsjetimo, Cedevita ima prednost od 1:0 nakon što je u srijedu preokretom u Draženovu domu došla do pobjede 79:73. Cibona se sada nalazi u nezgodnoj situaciji i čini se kako finale niti ove sezone neće biti posebno neizvjesno…

Za kratki komentar prve utakmice i najavu druge zamolili smo bivšeg hrvatskog košarkaša Vedrana Vukušića koji je u svojoj karijeri, između ostalog, nosio dresove oba zagrebačka kluba. Vukušić je u zasluženoj košarkaškoj mirovini i trenutno se bavi sportskim marketingom u sklopu svoj tvrtke Overtime. Iduće godine planira povratak na košarkaške parkete, doduše u veteranskom aranžmanu.

Uskoro ću napuniti trideset i pet godina, dakle steći ću uvjete za igranje veteranske lige. Nakon četiri godine pauze košarka mi je polako počela nedostajati“, govori nam Vukušić.

Brzo smo se prebacili na finalnu seriju između Cibone i Cedevite.

Cibona je izgubila praktički dobivenu utakmicu?

Da, utakmica je bila jako zanimljiva za gledanje. Cibona je izgubila ono što je teško izgubiti. Nakon dva onakva bježanja na 10-15 razlike nisam vjerovao da bi se Cedevita mogla vratiti“, govori Vukušić.

Na neki način, Cedevita kao da je ubacila u veću brzinu, pogodili su neke šuteve, a Cibona se izgubila“, dodaje.

Je li zonska obrana prelomila utakmicu?

Pa mislim da je. Cibona je na zonu reagirala previše statično. Nisu je iskoristili niti za skokove u napadu i čini mi se da je zona presudila“, nastavlja bivši igrač Cibone i Cedevite.

Kakve su prognoze za sutra?

Ne znam što točno očekivati sutra, sada je Cedevita u jako velikoj psihološkoj prednosti.“

Može li Cibona napraviti neke konkretne prilagodbe s prilično tankom rotacijom?

Pa koliko god je Cibonina rotacija tanka isto vrijedi i za Cedevitu. Ključno je to što se Cedeviti vratio Boatright, bez njega bi to bilo puno teže. Ovako, međutim, mi sve miriše na to da će biti 3:0“, rekao je za kraj Vukušić.

Druga finalna utakmica između Cedevite i Cibone na rasporedu je sutra u 20 sati u Domu Sportova.

Razgovarao: Matko Brusač

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka