vijest

0

Uskoro finale Lige prvaka u SAD-u

12.09.2018 14:25 | Germanijak/I.G.

Ekspanzija europskog nogometa.

Veličina slova A A A

Europski klupski nogomet doživljava veliku ekspanziju diljem planeta Zemlje.

Nakon što su 90-ih godina prošlog stoljeća, a poglavito u prvom dijelu 2000.-ih klubovi masovno počeli odrađivati pripreme po dalekoistočnim državama i SAD-u, priča se zakotrljala i po pitanju odigravanja službenih utakmica.

ODIGRAJ Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Ovog ljeta odigran je po prvi put Champions Cup, za kojega se ispostavilo da su najjače momčadi došle mahom s rezervnim ekipama. Osim toga, španjolski Superkup odigran je u Maroku, dok je dvoboj za francusku inačicu tog natjecanja održana u dalekoj Kini.

ODIGRAJ Real Sociedad - Barcelona

Prije par tjedana španjolski mediji su izašli s provjerenom informacijom da su uprave Barcelone i Girone u pregovorima s vrhom La Lige da odigraju prvenstvenu utakmicu u Sjedinjenim Američkim Državama.

ODIGRAJ Athletic Bilbao – Real Madrid

Međutim, to je tek početak.

Kako prenosi Jaumes Roures, glavni operativac španjolskog Mediapro – multimedijalne komunikacijske tvrtke specijalizirane za prijenose nogometnih utakmica – UEFA je u pregovorima sa gradom New Yorkom u vezi održavanja finala Lige prvaka u tom velegradu.

ODIGRAJ Tottenham - Liverpool

„Trenutno su u procesu razgovora, a istražuje se izvedivost finala Lige prvaka u New Yorku“, rekao je Roures za Catalunya Radio.

S obzirom da je finale za ovu sezonu dogovoreno za stadion Wanda Metropolitano u Madridu, a dogodine će se održati na Ataturkovom stadionu u Istanbulu, prvi slobodan termin jest onaj za finale 2021. godine.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka