vijest

0

Ultimatum zvijezde Bullsa: Mijenjajte filozofiju igre ili odlazim

06.04.2020 18:26 | Germanijak/V.R.

Talent koji je bio predviđen za velike stvari pred sobom ima razdoblje rješavanja svoje igračke, ali i financijske budućnosti.

Veličina slova A A A

Šesterostruki NBA prvaci Chicago Bullsi ne mogu se pohvaliti da su usred sretnije etape svoje povijesti.

Zadnje dvije dovršene sezone doigravanje nisu vidjeli, sezonu prije toga su se kao osmi provukli ''kroz iglene uši'', a ove prekinute gotovo sigurno ne bi ušli među elitu s obzirom da ih je obustava zatekla na 11. mjestu Istoka s omjerom 22-43.

Mnogi bi rekli da je jedan od razloga ovome Finac Lauri Markkanen, od kojeg se u trećoj NBA sezoni puno očekivalo, međutim on nije pokazao projicirani napredak. Štoviše, prošle sezone, početkom kalendarske 2019., Markkanen je dao naslutiti kakav bi igrač mogao postati, kada je uskočio s većim brojem minuta umjesto tada ozlijeđenog Wendella Cartera Jr.-a i u nizu od deset utakmica ostvario odlične prosjeke od 26 poena i 12.2 skokova uz 48.6% šuta iz igre.

Ove se sezone očekivalo da bi izvedbama mogao najaviti kandidaturu za All-Star izbor, te stati rame uz rame s prvim nositeljem igre Zachom LaVineom (ili čak preuzeti žezlo od njega), no navijači to dočekali nisu. U 2019./2020. upisivao je 14.7 poena i 6.3 skokova uz prilično neefikasnih 42.5% iz gre. No kako bi to i trebalo biti, valja čuti i drugu stranu.

Kako prenosi CBS, Markkanen je dao do znanja kako nije zadovoljan stilom košarke koju gaje Bullsi i Jim Boylen, te je čak najavio da će radije otići igrati negdje drugdje nego ostati u sustavu igre koji mu ne odgovara.

 

 

Nije zadovoljan kako i koliko ga se koristi u napadu, ove sezone upućuje najmanje šuteva otkako je u ligi, samo 11.8 (rookie sezone je ima 12.7, a prošle 15.3). Većina tih šuteva bili su pokušaji za tri poena s obzirom da su se Bullsi ''ukrcali na vagon'' moderne NBA košarke, dok Finac voli koristiti prostor za šut između tri metra od koša pa do linije za tricu.

No kako se navodi, za njega možda dolaze bolji dani. Vlasnik Bullsa i sin nekadašnjeg legendarnog vlasnika Jerryja Reinsdorfa, Michael Reinsdorf, jasno je dao do znanja da nije zadovoljan radom generalnog menadžera Gar Formana i potpredsjednika košarkaških operacija Jima Paxsona, što znači da im aktivno traži zamjenu. Što se tiče Boylena, njegova pozicija je, za sada, sigurna.

Jedan od razloga svakako jest nedovoljna posveta razvoju ovog nesumnjivog talenta, kojeg su mnogi vidjeli kao potencijalnog novog Dirka Nowitzkog. U situaciji u kojoj postoji disparitet u shvaćanju puta ka zajedničkom cilju, dvije strane se moraju negdje naći. Po pitanju Bullsa i Markkanena, nije igrač jedini koji si mora postaviti pitanje, barem prema Reinsdorfovoj viziji.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka