vijest

0

UEFA pomilovala Hrvatsku, potvrdila novo natjecanje i odredila gradove domaćine finala Lige prvaka

24.09.2019 21:01 | Germanijak/I.A.S.

Izvrsne vijesti iz Ljubljane

Veličina slova A A A

Sjednica izvršnog odbora UEFA-e danas je održana u Ljubljani, a na njoj su se dogodile mnoge odluke od kojih će jedna posebno biti zanimljiva Zlatku Daliću i HNS-u.

Nakon trosatne sjednice prvi se predstavnicima medija obratio Aleksander Čeferin koji je javnost obavijestio o odlukama krovne europske nogometne organizacije.

Za sam početak Čeferin je obavijestio medije gdje će se u naredne tri godine igrati finala Lige prvaka. U sezoni 20/21 domaćin će biti St.Petersburg, sljedeća (21/22) sezona rezervirana ja za Alianz Arenu dok će finalisti Lige prvaka u sezoni 22/23 svoju utakmicu odigrati na Wembleyju.

Stadion na kojem svoje domaće utakmice igra španjolska Sevilla Ramon Sanchez Pizjuan bit će domaćin finala Europske lige za sezonu 2020/2021, dok je UEFA Superkup pripao Belfastu u kojem će na nacionalnom stadionu Sjeverne Irske Windsor Parku snage odmjeriti osvajači Lige prvaka i Europske lige.

Nadalje, jako je zanimljivo da je danas potvrđeno i novo natjecanje koje će se zvati Konferencijska liga. Izvršni odbor nije ulazio u detalje oko novog natjecanja te će oni biti puno jasnije objašnjeni nakon sljedeće sjednice.

Također, dogovorene su i promjene u Ligi nacija. Prva liga od iduće će sezone imati četiri reprezentacije po grupi, te će time Njemačka, Poljska, Hrvatska i Island, čije su selekcije ispale iz prve lige u svojim grupama, ipak sudjelovati u prvoligaškom društvo Lige nacija i sljedeće sezone.

(foto:Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka