vijest

0

Udar na veterane Modrića i Rakitića: Primera sprema ubitačan ritam koji se kosi s pravilima

01.04.2020 13:14 | Germanijak/V.R.

Ovakav ishod, ukoliko se obistini, dodatno će istrošiti nositelje igre Vatrenih.

Veličina slova A A A

odstvo španjolske La Lige donijelo je prijedlog za nastavak i, u konačnici, okončenje sezone. U njemu stoji da će se, jednom kad se momčadi vrate na teren, utakmice igrati svakih 48 sati u namjerni da se kampanja zavšri u koliko-toliko prihvatljivom terminu.

Odluka je to koja je donešena u utorak na videokonferencijskom sastanku sa sindikatom nogometaša (AFE) koji nikako nije oduševljen ovom odlukom. Naime, ovakav raspored mogao bi značajno, naravno negativno, utjecati na fizičko stanje nogometaša. Pogotovo to vrijedi za naše reprezentativne vedete, Luku Modrića (34) i Ivana Rakitića (32). Naputak FIFpro-a (Međunarodnog sindikata profesionalnih nogometaša) regulira kako bi vremenski razmak između utakmica trebao biti barem 72 sata.

Jedna od tema razgovora bili su i prijedlozi o smanjenjima plaća, ali detalji tog dijela nisu poznati. U trenutku prestanka lige ostalo je 11 kola do kraja, a Barcelona je bila vodeća s 58 bodova, Real Madrid je imao 56, treća Sevilla 47 iza koje slijedi Real Sociedad s 46.

Španjolska je trenutno druga u svijetu po broju stradalih od koronavirusa i treća po broju zaraženih. Mjere u toj zemlji slične su onima u Hrvatskoj, na radnim mjestima su samo oni za koje je to neophodno. Izlazi se samo po najnužnije potrepštine, u dućane i ljekarne.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka