vijest

0

U subotu Kobe Bryant dobiva prvi mural u Hrvatskoj

07.07.2020 18:24 | Germanijak

Marko Tomas i nekoliko košarkaških legendi igrat će na 3X3 turniru, a posebno zanimljiv bit će mural za preminulu legendu svjetske košarke.

Veličina slova A A A

Marko Tomas, Ivan Tomas, Ivan Grgat, Filip Kašik, Darko Celovec i Ivan Šiprak glavna su imena koja će nastupiti na revijalnoj utakmici legendi u sklopu osmog izdanja turnira u uličnoj košarci Crosscity Buckets 2020. koji će se održati u subotu 7. srpnja na gimnazijskom igralištu u Križevcima.

Turnir koji se odvija pod sloganom ULICA, TO SMO MI od prošle godine igra se po službenim FIBA 3x3 pravilima na profesionalnoj podlozi s licenciranim sucima, a organizatori su odlučili dodatno privući publiku raznim sadržajima koji će obogatiti zabavni program za publiku.

Revijalna utakmica legendi bit će pravi sportski mamac za publiku i sve sportske zaljubljenike. Marko i Ivan Tomas braća su koja su obilježila hrvatsku košarku kao reprezentativci i igrači mnogih domaćih i velikih inozemnhi klubova, Ivan Grgat legendarni je centar Cibone s kojom je igrao Euroligu te je ujedno i bivši hrvatski reprezentativac, a domaće snage brane i  košarkaši koji su obilježili lokalnu klupsku košarku Filip Kašik i Darko Celovec koji već godinama podržavaju turnir kao sponzori. Njima se pridružuje i Ivan Šiprak, ikona sjeverozapadne košarkaške scene koji je kao kapetan momčadi uveo klub Prigorje financije u prvu ligu.

“Trojke nećemo otkrivati, neka to ostane mamac za publiku koja će moći uživati u zabavnoj, ali vjerujemo i natjecateljskoj utakmici majstora loptanja pod obručima”, najavio je Tomislav Maslić, jedan od organizatora turnira.

Osim revijalne utakmice, organizatori pripremaju još jednu veliku novost, naime, na kotlovnici uz samo igralište, oslikavat će se mural u spomen na velikana svjetske košarke, tragično preminulog Kobe Bryanta. Mural se kreće izrađivati dan prije turnira u petak, a velika završnica priprema se upravo za vrijeme trajanja turnira kad će posjetitelji moći uživati u prekrasnoj uspomeni na jednog od najboljeg igrača košarka u povijesti te igre.

Mural će izrađivati akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su baš nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezenativca Krunu Simona.

 

 

(Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka