vijest

0

Trener Ivane Habazin pretučen uoči borbe za titulu, meč otkazan

05.10.2019 09:27 | Germanijak

Veliki skandal.

Veličina slova A A A

Nevjerojatan skandal u boksačkom svijetu. James Ali Bashir - trener hrvatske boksačice Ivane Habazin pretučen je na vaganju uoči borbe protiv Claresse Shields u američkom gradu Flint. Napadač je odmah uhićen, a njezin trener hospitaliziran. Ivana je odmah otkazala meč za naslov prvakinje po WBC i WBO verziji. 

Napadač je ubrzo priveden, a kako pišu američki mediji, napadač je brat Ivanine protivnice koja je uoči borbe imala velike borbe sa skidanjem kilograma, a Ivanin trener odlučio je otići s njom na vaganje kako bi sve proteklo u redu i kako ne bi bilo varanja. Na kraju je izbio kaos, a najdeblji kraj izvukao je njezin trener...

"Bashir je išao gledati koliko kilograma ima Shields, mislim da je to njezina sestra, histerično se derala na Bashira da se makne i mahala rukama oko njegova lica. On je onda ipak otišao, a nju su odvukli i derali su se jedno na drugo. Odvukli su ju na drugi kat i bilo je mirno nekih 5 - 10 minuta",  rekao je za RTL Ivanin PR Luka Kukina.

U jednom trenutku jedan čovjek, za kojeg misle da je Claressin brat koji je tek izašao iz zatvora, je ubrzanim korakom krenuo prema Bashiru...

"Mislio sam da će se početi derati ili nešto, nisam niti pomislio da će ga udariti s leđa, Bashir ga nije ni vidio i pao je, a ovaj je valjda još zakoračio prema njemu i ja sam ga uhvatio i odgurnuo. On je stao u boks stav prema meni."

Nakon što je objavila da otkazuje borbu, Habazin se obratila pratiteljima, fanovima i svima koji prate ovaj slučaj, ali putem videa na Facebooku. Bila je u bolničkoj sobi uz svog trenera za kojeg ističe da će biti dobro i proći bez težih posljedica.

"Prošla je ponoć, još uvijek sam u bolnici. Bashiru je upravo završila operacija, ovdje je i bit će dobro. I ja ću biti dobro. Borba je službeno otkazana. Ima puno toga što se govori, napadaju me da se bojim, no mislim kako se ne mora reći puno toga. Ova cijela situacija je ispala veliko sranje i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro i ne znam kako itko može misliti da ću nakon ovog što je priušteno meni, mom treneru i mom timu ući u ring. Četiri mjeseca smo on i ja bili daleko od svojih domova, dali smo sve u ove pripreme. Ovim otkazivanjem također puno gubimo, no vratit ćemo se jači. Ne znam samo kako itko može vjerovati da ću ući u ring jer tamo ne idem bez svog trenera. Hvala svima", rekla je Ivana te pokazala Alija Bashira koji je još uvijek bio pod anestezijom.

O svemu se danas oglasio i WBC. 

"WBC najoštrije osuđuje bilo kakav nasilni čin u bilo kojem događaju vezanom za naš sport, a posebno stravičan napad koji se dogodio u službenoj aktivnosti oko ovog događaja. WBC je siguran da će odgovarajuća tijela u potpunosti primijeniti zakon na ovaj žalosni incident". 

(foto: Pixsell)

 

 

 

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka