vijest

0

Totalna rasprodaja u Portu - kako namaknuti 116 milijuna? Moraju prodati sve najvažnije igrače da bi pokrpali minus

27.10.2016 17:02 | Germanijak

Panika u jednom od najvećih portugalskih klubova.

Veličina slova A A A

Odavno je poznato kako su portugalski klubovi jedni od najboljih prodavača na nogometnom tržištu. Tijekom svakog prijelaznog roka dogodi se barem jedan veliki transferi iz Porta, Benfice ili nekog drugog portugalskog kluba, a izgleda kako tamošnji velikani novac u svojim budžetima planiraju veliki novac od transfera.

Vijest koja je danas obišla Portugal je financijski izvještaj Porta. Taj velikan, koji je osvojio 27 naslova nacionalnog prvaka, u financijskoj je dubiozi, a izlaz iz nje traži prodajom igrača. U službenom financijskom izvješću, naime, stoji kako Porto planira su sljedeća dva prijelazna roka zaraditi čak 116 milijuna eura od prodaje igrača.

Činjenica jeste da je Porto znao zaraditi i veći iznos tijekom jedne sezone (20013./14. su prodali igrače u vrijednosti 138,25 milijuna eura), ali to je bilo samo jednom. Zarađivali su oni velike iznose i u drugim sezonama, ali nikada prije ni kasnije nisu došli do 100 milijuna eura. Dapače, lani su od prodaje zaradili tek 11,61 milijuna eura.

Druga stvar je činjenica da Porto objektivno trenutno nema previše igrača koje bi mogli skupo prodati. Najvrijedniji eksponati su Yacine Brahimi, Hector Herrera i Ruben Neves, ali sumnjamo da bi njih trojica mogla otići za ukupno 116 milijuna eura...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka