vijest

0

Tatum nije htio Celticse, otkrio za koga je htio da ga draftira

11.05.2020 22:05 | Germanijak/V.R.

Čovjek kad je mlad nekad ne zna što je najbolje za njega.

Veličina slova A A A

Na neki način još tekuća, nedovršena NBA sezona bila je sezona robitka i potpune afirmacije Jaysona Tatuma u svijet superzvijezda najjače košarkaške lige svijeta.

Mladi igrač sa slavnog sveučilišta Duke drastično je digao brojke i općenito razinu igre u tek svojoj trećoj sezoni te tako postao prva napadačka opcija na inače iznimno izjednačenom i talentom krcatom backcourtu Boston Celticsa.

Iz današnje perspektive dojam je da se njegova karijera pod paskom Brada Stevensa razvija očekivano i po planu, no najtrofejnija NBA franšiza nije bila njegov u noći u kojoj je 2017. poslije jedne sezone na sveučilištu izišao na draft.

U All The Smoke pocastu kojeg vode bivši NBA igrači Stephen Jackson i Matt Barnes otkrio je kako se nadao da će ga izabrati – Phoenix Sunsi.

Celticsi su imali inicijalno prvi izbor te 2017. no mijenjali su ga u Philadelphia 76erse za treći iste godine (kojim su uzeli Tatuma) i prvi jednog od naredna dva drafta. Sixersi su birali Markellea Fultza, Los Angeles Lakersi razigravača Lonza Balla, a Danny Ainge je (opet) ispao najpromućurniji i kao treći došao do, barem se za sada pokazalo, do najboljeg igrača.

Kako otkriva Jay King iz The Athletica, Tatum se bojao da neće imati puno minuta u dresu Celticsa s obzirom da je u pitanju sastav koji je te 2016./2017. završio kao prva momčad Istoka s omjerom 53-29.

U 34.6 minute prosječno Tatum ima 23.6 poena, 7.1 skoka, 2.9 asistencija i 1.4 ukradenih lopti, uz 39.8% tricu. Također je ove godine nastupio na svom prvom All-Star susretu.

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka