vijest

0

Svježa krv: Dalić za kvalifikacije uvodi petoricu mladih igrača (GRAFIKA)

14.09.2018 10:03 | Germanijak

Sva petorica istovremeno neće igrati u udarnoj momčadi, više su varijanta za rezervnu, ali za prvih 11 Dalić navodno ozbiljno računa na Brekala i Sosu.

Veličina slova A A A

Stara slava nije nešto na što se možete pouzdati, osobito ne u modernom nogmetu jer tu jedan dan jesi, drugi nisi. Srebro na Svjetskom prvenstvu doista je impresivan podvig, ali ako je netko od senatora iz Rusije mislio kako će se zadržati na popisu nacionalne momčadi radi zasluga na Svjetskom prvenstvu, gadno se prevario.

Dalić je odlučio malo razdrmati situaciju nakon teškog poraza od La Roje u Ligi nacija, sad je već izvjesno kako će Hrvatska teško u polufinale, jedino čemu se može nadati jest ostanak u elitnoj skupini, ali najvažniji cilj u iduće dvije godine za Kockaste jest - plasman na Europsko prvenstvo.

Kako mu ono ne bi isklizilo iz ruke, Dalić je nakon alarmantne šestice u Elcheu odlučio povući drastične mjere i za novi kvalifikacijski ciklus seniorima priključiti petoricu nadarenih U-21 reprezentativaca, Josipa Brekala, Bornu Sosu, Filipa Benkovića, Duju Ćaletu-Cara i Nikolu Vlašića, pišu Sportske novosti. Neki su već bili povremeni članovi seniorske reprezentacije, ali izbornik im u bliskoj budućnost planira dati puno ozbiljnije uloge.

Jasno, njih petorica teško će odjednom svi uskočiti u udarni sastav, ali dozvoli mu situacija, Dalić bi ih sve mogao uigravati u nekoj rezervnoj varijanti nacionalne momčadi, a ona bi izgledala ovako: Kalinić/Livaković/Letica - Vrsaljko, Ćaleta-Car, Benković, Sosa - Badelj, Brozović - Pjaca, Vlašić, Brekalo - Kramarić. Neće svi biti među rezervama jer će Kalinić, Vrsaljko, Badelj ili Brozović te Kramarić vjerojatno češće biti među "udarnicima", ali ova momčad nudi lijepu perspektivu.

 Preostala tri susreta Lige nacija, stoga, pojedincima će biti posljednja prilika za dokazivanje, svoj reprezentativni status na njima će morati potvrditi Rog, Strinić, Pivarić, Jedvaj i Bradarić, koji su bili u Rusiji, odnosno Čop, Santini, Livaja i Mitrović, igrači s posljednjeg popisa koji su ostali dužni.

Među petoricom novih seniora, Dalić navodno najozbiljnije računa na Josipa Brekala i Bornu Sosu za udarnu momčad. Brekala bi pogurao na lijevo, Perišić bi preselio na desno krilo, a Ante Rebić trebao bi zamijeniti Mandžukića jer se Santini i Livaja nisu pokazali kao najsretnija rješenja protiv Portugala i Španjolske.

(foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka