vijest

0

Svjetski prvak ekskluzivno za Germanijak: Kolege mi ne bi vjerovale u kojim uvjetima treniram

09.10.2017 17:28 | Germanijak

Uhvatili smo svjetskog prvaka dok se pakirao za let…

Veličina slova A A A

Sinoć je u Kanadi ispisana nova stranica u hrvatskoj sportskoj povijesti. Mladi hrvatski gimnastičar, 21-godišnji Zagrepčanin Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči, i to u svom prvom nastupu  na svjetskim smotrama.

Srbić je u kvalifikacijama bio treći s ocjenom 14.366, a u sinoćnjem finalu bio je još bolji s ocjenom 14.433 koja mu je donijela zlato. Iza sebe je ostavio jednog od najboljih prečaša svih vremena, dvostrukog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika Nizozemca Epkea Zonderlanda, koji je sa 14.233, stigao do srebrnog odličja, a broncom se okitio još jedan Nizozemac Bart Deurloo sa 14,200.

Kako je to izgledalo i čime je Srbić zaslužio mjesto na svjetskom tronu, možete pogledati u ovom videu od 8:29 minute.

Danas smo već o Srbićevom uspjehu razgovarali s uglednim gimnastičkim trenerom Vladimirom Mađarevićem, a sada smo uspjeli nakratko uhvatiti i samog svjetskog prvaka koji se u trenutku razgovara pakirao za povratni let iz Kanade.

„Kada sam se pripremao za nastup, vidio sam krajem oka kako su dečki prije mene radili i da je najbolja ocjena dostižna i da mogu sa svojom najboljom izvedbom osvojiti zlato. Smirio sam se, skoncentrirao i odradio najbolju vježbu u životu. Iznimno sam ponosan i sretan zbog tog uspjeha“, rekao je Srbić o tome kako se osjećao prije samog nastupa koji mu je donio zlato.

Također, novopečeni svjetski prvak kratko se osvrnuo i na uvjete u kojima u Hrvatskoj radi, u kojemu više možete pročitati u gore spomenutom intervjuu s Mađarevićem.

Kada bih pokazao svojim kolegama iz Švicarske, Velike Britanije, Japana i drugih država u kakvim uvjetima treniramo ne vi vjerovali“, rekao nam je Srbić.

Stvarno se nadam da će ovaj uspjeh potaknuti odgovorne ljude i da malo razmisle o svemu i da nam pomognu. Barem da dobijemo novu dvoranu jer su u ovoj uvjeti stvarno užasni. Samim time su naši rezultati u gimnastici još nevjerojatniji“, odgovorio je za kraj Srbića na pitanje o tome hoće li ovaj uspjeh potaknuti državu da se pozabavi sa spomenutim problemima.

Razgovarao: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka