vijest

0

Švedska pomogla Hrvatskoj: Vatreni sigurno u drugoj jakosnoj skupini

14.11.2017 08:29 | Germanijak

Dobre vijesti za Zlatka Dalića.

Veličina slova A A A

 

Italija sinoć nije uspjela na San Siru nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i s ukupnih 0:1 ispala iz utrke za Rusiju 2018. od Švedske. Talijani prvi put nakon 1958. neće vidjeti SP, od reprezentacije su se oprostila trojica legendarnih igrača. No, Švedska je svojim izbacivanjem Talijana uvelike pomogla Hrvatskoj.

>> Slavlje Šveđana, Talijani nakon 60 godina propuštaju SP
>> Odlazak velikana u suzama: Gotov sam, ali se ne bojim za budućnost talijanskog nogometa

Hrvatska će u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo koji će se održati 1. prosinca u Moskovskom kremlju biti u drugom potu, što znači da ćemo u skupini izbjeći jake reprezentacije poput Španjolske, Engleske, Urugvaja ili Meksika.

Više-manje je sve poznato, traži se još samo tri putnika u Rusiju. Neovosno o ishodu susreta Australija – Honduras, pobjednik tog dvoboja završit će u 4. potu. Ako Novi Zeland svlada Peru, oni će također u 4. pot, a u slučaju pobjede Perua, Južnoamerikanci će u drugi pot. Ako Novi Zeland svlada Peru, a Danska Irsku, u drugi pot će Danska. Ako Novi Zeland svlada Peru, a Irska Dansku, u drugi pot će Švedska.

FIFA je od SP-a 2018. uvela nova pravila ždrijeba te se reprezentacije u potove dijele prema FIFA-inoj ljestvici. Napomenimo kako u skupini na SP-a samo europske reprezentacije mogu igrati međusobno.

Jakosne skupine

1. pot: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. pot: Španjolska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru?, Švicarska, Hrvatska

3. pot: Švedska, Danska (pot 2 ili 3)? ili Irska?, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal

4. pot: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija? ili Honduras?, Novi Zeland?

(Foto: Action Images)

tagovi

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka