vijest

0

Stephon Marbury dogovorio veliku pomoć New Yorku u borbi protiv koronavirusa

30.03.2020 11:46 | Germanijak/I.M.

Legendarni igrač nije zaboravio rodni grad.

Veličina slova A A A

U borbi protiv koronavirusa svaka je pomoć itekako dobrodošla. Jedan od gradova koji je najteže pogođen ovim opakim virusom je New York, koji se nalazi u potpunoj izolaciji. Ulice grada potpuno su puste, a u kultnom Central Parku podiže se poljska bolnica.

Grad koji je postao žarište virusa COVID-19 vapi za bilo kakvom pomoći, a tu je uskočio legendarni košarkaš Stephon Marbury. On je rođen u New Yorku, tijekom bogate NBA karijere pet je sezona igrao za Knickse te tri sezone za New Jersey Netse. Postigao je dogovor s kineskim proizvođačem o prodaji deset milijuna zaštitnih maski za New York po gotovo tri puta nižoj cijeni.

"Što god da se događa, ja sam iz Brooklyna", izjavio je bivši košarkaš koji sada radi kao trener pekinškog kluba Royal Fighters. "To što mogu pomoći New Yorku važno mi je i dira me u srce", dodao je bivši košarkaš New York Knicksa.

Dogovor kojeg je sklopio Marbury trebao bi osigurati maske za zaštitne radnike i djelatnike gradskih bolnica koji su mobilizirani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD-u zaraežno više od 120 tisuća osoba, od čega više od pola u državi New York.

U New Yorku, kao i drugdje u svijetu, liječnici i zdravstveni djelatnici su suočeni s nestašicom opreme.

"Znam koliko je važno imati maske u ovom razdoblju", kazao je Marbury, dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj cijeni. Prema pisanju "New York Posta", cijena svake maske je 2,75 dolara (gotovo 2,5 eura), a dva milijuna maski trebalo bi stizati tjedno u razdoblju od pet tjedana.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka