vijest

0

Španjolci u sukobu s FIFA-om zbog „Barcinog pravila“

16.03.2020 08:24 | Germanijak

Infantinu se ne sviđa ovaj potez.

Veličina slova A A A

Ovih dana rastu pomalo raste sukob FIFA-e i Španjolskog nogometnog saveza. Razlog je jedno pravilo koje je izazvalo poprilično puno buke na Pirenejskom poluotoku ove zime. Riječ je o transfer pravilu u La Ligi koje omogućuje španjolskom klubu da i nakon prijelaznog roka kupi nekog igrača - striktno iz španjolskih liga - ako im se teže ozlijedi (do kraja sezone) neki igrač.

Blaugrani se ozlijedio Ousmane Dembele, a oni su iskoristili ovo pravilo i angažirali Martina Braithwiaitea iz Leganesa. Mnogi su se pobunili, prvenstveno mali klubovi, Leganesu su ruke bile svezane jer su Katalonci isplatili odštetnu klauzulu, ali njima s druge strane nije odobreno da nađu zamjenu za njega.

Iako su iz FIFA-e izrazili negodovanje zbog ove odluke, čini se kako će ono i dalje egzistirati u španjolskom nogometu. Naime, na glasovanju klubova, gotovo svi klubovi su bili za ostavljanje tog pravila u upotrebi, a jedini koji se iz komisije usprotivio bili su predstavnici Cadiza.

Štoviše, La Liga želi ostaviti ovo pravilo i čak ukinuti obaveza isplaćivanja cijele odštete, tvrdi Marca, iako nije poznato na koji način to izvesti.

 
(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka