vijest

0

Španjolci: Barcelona kontrolira Olmovu budućnost

28.11.2019 15:44 | Germanijak

Red za maksimirskog briljanta sve je duži.

Veličina slova A A A

Dani Olmo već je odavno izgradio svoje ime na nogometnom tržištu, toliko da je već mjesecima jedan od najtraženijih mladih igrača Starog kontinenta. Njegove igre u Dinamu, kako prošle sezone u Europskoj ligi tako i ove u Ligi prvaka (uključujući pretkola), te za mladu, a sada i seniorsku španjolsku reprezentaciju, razlog su opće pomame za mladim Kataloncem.

Nenad Bjelica svjestan je da na zimu najvjerojatnije ostaje bez njega, no koja će točno biti njegova sljedeća destinacija u karijeri, malo tko može sa sigurnošću prognozirati. Jedino je sigurno da ga Dinamo neće pustiti za ''kikiriki'', a očekivana cijena lebdi i iznad one koliko Dinamov dragulj vrijedi po Transfermarktu, a to je 30 milijuna eura.

Mundo Deportivo, kao medij vjerojatno najbliži Barceloni, špekulira s predviđanjima da klub s Nou Kampa nije među ''proscima'' iz prvog reda kad je njihovo dijete u pitanju, barem kad je riječ o najvišoj financijskoj ponudi. Razlog tome je što Olmova pozicija nije deficitarna u sastavu Barcelone.

Među pozicijama koje Balugrana traži su desna strana terena, sredina obrane i tzv. ''lažna devetka''. U katalonskom su gigantu uvjereni kako drže pod kontrolom nogometnu sudbinu Dinamovog krila s obzirom da su u dobrim odnosima sa Olmom seniorom, Miquelom, ali i Danijevim menadžerom Juanmom Lopezom, s kojim su na telefonskoj vezi svakih osam do deset dana.

Osim toga, Barcin skaut, Bojan Krkić stariji (otac poznatog napadača i nekadašnje nade kluba), bio je u Milanu i snimao Olma protiv Atalante. Iako nije u pitanju jedna od boljih njegovih izvedbi ove sezone, Barca neće odustati, te bi mogla uložiti zavidne napore da Dinamovog igraća vrati pod svoje skute unatoč popunjenosti na njegovoj poziciji.

Dinamo nije htio prodati igrača na ljeto radi nadolazeće sezone Lige prvaka, ali i činjenice da je to prilika da odličnom Španjolcu dodatno naraste cijena.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka