vijest

0

Šokantno priznanje trenera Atalante: Imao sam koronavirus na utakmici Lige prvaka

31.05.2020 09:38 | Germanijak

Krvni nalazi su potvrdili...

Veličina slova A A A

Trener hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića i nogometaša Dinamova suparnika u Ligi prvaka Atalante, Gian Piero Gasperini, otkrio je kako je imao COVID-19 na dan utakmice Lige prvaka protiv Valencije.

Bergamo je bio jedan od epicentara pandemije u Italiji i mnogi stručnjaci tvrde kako je taj susret bio epidemiološka bomba jer je 40 tisuća navijača putovalo u Milano i natrag kako bi proslavilo povijesnu pobjedu crno-plavih 4:1.

„Osjećao sam se bolesno dan uoči utakmice protiv Valencije, a poslijepodne na dan utakmice mi je bilo još gore,“ šokantno je priznao Gasperini Gazzetti dello Sport.

„Pogledate li fotografije, primijetit ćete kako nisam izgledao baš najbolje na klupi. To je bilo 10. ožujka, dvije noći poslije nisam dobro spavao, imao sam groznicu, ali osjećao sam se kao obično.“

„Svake dvije minute prošla bi kola hitne pomoći, jer je pokraj našeg terena bolnica. Zvučalo je kao da smo u ratnoj zoni, a noću bi pomislio, što bi se dogodilo kad bi otišao u tu bolnicu. Ne mogu sad otići, imam toliko toga za napraviti.“

„Šalio sam se sam sa sobom kako bi si olakšao situaciju, ali sam djelomično bio ozbiljan. Potom, u nedjelju 14. ožujka sam održao najteži trening u nekoliko godina. Otrčali smo sat vremena na pokretnoj traci pa još 10 kilometara po travnjaku. Osjećao sam se fantastično.“

No dan kasnije počeo je primijećivati simptome...

„Dobili smo hranu i Dom Perignon iz 2008. godine od jednog navijača. Probao sam ga i rekao 'ovo ima okus kao voda... Hrana mi ima okus kao kruh...' Potpuno sam bio izgubio okus,“ rekao je Gasperini, koji je tek kasnije saznao kako je gubitak osjetila okusa jedan od simptoma koronavirusa.

„Kad sam stigao kući u Torino, održavao sam socijalnu distancu s obitelji. Nisam imao groznicu ni povišenu temperaturu pa nisam odradio testiranje, ali prije 10 dana krvni nalazi su potvrdili da sam imao COVID-19.

„Stvorila su mi se antitijela, ali to ne znači kako sam sad imun,“ podvukao je.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka