vijest

0

Službeno: Uključite svjetla, stigao de Ligt

18.07.2019 10:13 | Mozzartsport

Torinski gigant gradi mega momčad.

Veličina slova A A A

Matthijs de Ligt službeno je predstavljen kao pojačanje Juventusa. Nizozemac je sa Starom damom potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. godine.

„Tehnički majstor, fizički dominantan, sa vizijom igre, interpretacijom defenzivnih kretnji… Matthijs je perfektna sinteza modernog defenzivca, igrača koji je tek nedavno postao profesionalac, ali odmah se o njemu pričalo“- tim riječima je Juve predstavio mladog talenta na službenim stranicama kluba.

Torinski gigant je također, kako priliči velikim klubovima, objavio i vrijednosti transfera. Juventus će za nizozemskog dragulja Ajaxu platiti 75 milijuna eura na rate u narednih pet godina, uz dodatne troškove, kao što su porezi i provizije, dodatnih 10,5 milijuna eura.

De Ligt će u Italiji zarađivati 12 milijuna eura po sezoni, što ga čini drugim najplaćenijim igračem na Čizmi, nakon Cristiana Ronalda. Također, u ugovor je stavljena otkupna klauzula pa će eventualni budući kupci za aktivirati je morati izdvojiti 150 milijuna eura, ali tek od 2022. godine, čime je Juventus dodatno zaštitio svoju investiciju.

Bivši Ajaxov defenzivac se dugo dovodio u vezu s Barcelonom, no to je propalo zbog loših novčanih uvjeta za igrača. Nakon njih, PSG je ozbiljno zagrizao i bio najrealnija opcija, ali je dobio odbijenicu od samog igrača, koji nije htio u glavni grad Francuske te je na kraju Juventus odnio pobjedu i uspio dovesti najtalentiranijeg mladog stopera svijeta.  

(foto: Juventus Twitter)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka